Slovo Nathalie Delon

Bolezen je hitro napredovala, umrla je obkrožena z družino in prijatelji, je povedal njen sin, prav tako igralec Anthony Delon.
Fotografija: Nathalie Delon na filmskem festivalu v Cannesu leta 1993. Foto AFP
Odpri galerijo
Nathalie Delon na filmskem festivalu v Cannesu leta 1993. Foto AFP

Francoska igralka Nathalie Delon, nekoč ena od najlepših in najbolj šarmantnih žensk na svetu, je pri 79. letih izgubila boj z rakom, je sporočil njen sin, francoski igralec Anthony Delon, za tiskovno agencijo AFP. Bolezen je hitro napredovala, umrla je obkrožena z družino in prijatelji, je povedal.

Igralka s pravim imenom Francine Canovas, ki se je rodila v španski družini v Maroku, je zaslovela s filmom Bledolični ubijalec (Le Samourai) leta 1967, v katerem je igrala s tedanjim možem, legendo francoskega filma Alainom Delonom. Spoznala sta se v pariškem nočnem klubu, ko je bila stara 21 let, on pa je bil v zvezi z igralko Romy Schneider.

Razmerje je dobilo krono s skrivno poroko avgusta 1964, potem pa je Delon z visoko nosečo Nathalie odpotoval v Los Angeles, kjer se jima je mesec zatem rodil Anthony. Tudi njun zakon je pokopala Delonova nezvestoba, ločila sta se leta 1969. »Ko sem ga zapustila, sem vse pustila za sabo. Z mano sta šla le sin in varuška,« je nekoč povedala.

Z možem Alainom Delonom leta 1967. Foto AFP
Z možem Alainom Delonom leta 1967. Foto AFP


Pozneje se je zapletla v ljubezensko razmerje z britanskim igralcem Richardom Burtonom in ameriškim pevcem Eddijem Fischerjem, ki sta bila poročena s hollywoodsko divo Elizabeth Taylor. Kljub ločitvi sta bila z zdaj 85-letnim Delonom, ki je lani doživel možgansko kap, vse življenje prijatelja, Anthony je prejšnji mesec objavil fotografijo skupnega božičnega praznovanja.

Čeprav je tudi po ločitvi živela v ZDA, tam ni dobila pomembnejših vlog. Po vrnitvi v Francijo je igrala v filmih Jean-Pierra Melvilla in Rogerja Vadima, ki je odkril in se pozneje poročil z Brigitte Bardot. Nathalie Delon je igrala v približno 30 filmih, v osemdesetih letih se je preizkusila tudi kot režiserka romantične komedije Sweet Lies (Sladke laži) in drame Ils appellent ça un accident (Oni temu pravijo nesreča), v katerih je tudi igrala.

Komentarji: