Smetana na koncu

Jubilejno 40. podelitev britanskih glasbenih nagrad brit je sklenil nastop skupine Faces z Rodom Stewartom, Ronniejem Woodom in Kenneyjem Jonesom.
Fotografija: Rod Stewart z ženo, 185 centimetrov visoko Penny Lancaster FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Rod Stewart z ženo, 185 centimetrov visoko Penny Lancaster FOTO: Reuters

Nastop je bil ponovna združitev dela skupine, ki je nastala že leta 1969. Kot The Faces so fantje nazadnje nastopili na podelitvi britov leta 1993, takrat v družbi Billa Wymana in pokojnega Iana McLagana. 72-letni Ronnie Wood je sicer kitarist Rolling Stonesov, 71-letnega Kenneya Jonesa najbolj poznamo kot bobnarja skupine The Who, 75-letni Rod Stewart pa je po članstvu v več skupinah ustvaril zavidljivo solo kariero.

Rockerski legendi Stewart in Wood sta na podelitev britov pripeljala boljši polovici, 48-letno Penny Lancaster in 42-letno Sally Humphreys. Po nastopu sta para skupaj uživala v večerji, kar je Ronniejeva žena, igralka Sally Humphries, ovekovečila na družbenih omrežjih.

Rockerja sta bila v preteklosti znana po razuzdanem življenju, zdaj pa delujeta precej umirjeno. Sally in Ron sta se poročila decembra 2012, Rod Stewart in Penny Lancaster pa pet let prej.

Stewart ima sicer osem otrok s petimi ženskami, nekoč pa je izjavil: »Raje kot da se spet poročim, bom poiskal žensko, ki mi ni všeč, in ji preprosto podaril hišo.« S svetlolaso manekenko, fotografinjo in televizijsko voditeljico Penny sta par od leta 1999 in imata dva otroka, štirinajstletnega Alastairja in devetletnega Aidena.

Rod Stewart se je v zadnjih dveh desetletjih umiril. FOTO: Reuters
Rod Stewart se je v zadnjih dveh desetletjih umiril. FOTO: Reuters


Podelitev britov, ki jo je vodil televizijec Jack Whitehall, so sicer zaznamovali Lewis Capaldi, ki je postal debitant leta, njegova skladba Someone You Loved  pa skladba leta, Billie Eilish, ki je premierno predstavila pesem za prihajajoči film o Jamesu Bondu, Mabel (najboljša izvajalka), Stormzy (najboljši britanski izvajalec), Foals (najboljša britanska skupina), Celeste (vzhajajoča zvezda) in raper Dave.

Slednji je brita dobil za album leta, svoj nastop pa je izkoristil za obračun z britanskim premierom Borisom Johnsonom. »Resnica je, da je naš premier pravi rasist,« je zarapal med izvajanjem skladbe Black, ki opisuje, kako je temnopoltim v Veliki Britaniji.

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...