Spacey izgubil pritožbo zaradi plačila odškodnine producentom Hiše iz kart

Producentski hiši MRC bo moral plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev.
Fotografija: Spacey zanika, da bi kogarkoli spolno nadlegoval. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters
Odpri galerijo
Spacey zanika, da bi kogarkoli spolno nadlegoval. FOTO: Maja Smiejkowska/Reuters

Z dvema oskarjema nagrajeni ameriški igralec Kevin Spacey bo moral producentski hiši MRC, ustvarjalki serije Hiša iz kart, plačati skoraj 31 milijonov ameriških dolarjev, je odločilo sodišče v ZDA, ki je zavrnilo igralčevo pritožbo na prvotno odločitev sodišča, poročajo tuje tiskovne agencije, ki se sklicujejo na poročanje ameriških medijev.

Ko so se pojavile obtožbe o spolnem nadlegovanju na račun Kevina Spaceyja, je producentska hiša MRC leta 2017 igralca odslovila iz serije in hkrati vložila tožbo proti njemu, ker naj bi z igralčevim odhodom izgubila velik del prihodkov, ki jih je do takrat prinašala serija o političnih spletkah v Washingtonu.

Sodišče je že leta 2020 pritrdilo producentski hiši, da je Spacey s svojim ravnanjem kršil pogodbo, in mu naložilo plačilo odškodnine. Sledila je Spaceyjeva pritožba, ki jo je sodišče zdaj zavrnilo.

Spaceyjeva igralska kariera je nenadoma zastala pred petimi leti, ko se je pojavilo več obtožb na njegov račun zaradi spolnega nadlegovanja. V Veliki Britaniji je igralec obtožen petih kaznivih dejanj, ki naj bi se zgodila med letoma 2005 in 2013. Prejšnji mesec so sklenili, da se bo sojenje začelo 6. junija prihodnje leto.

Spacey zanika, da bi kogarkoli spolno nadlegoval.

62-letni igralec je oskarja za najboljšega igralca dobil za vlogo v filmu Lepota po ameriško režiserja Sama Mendesa ter oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Osumljenih pet Bryana Singerja. V seriji Hiša iz kart je igral brezvestnega politika Franka Underwooda.

Preberite še:

Komentarji: