Tudi princ William je samo človek (ki ne more brez nogometa)

Kaj narediti, če si princ na uradnem obisku v tuji državi s številnimi obveznostmi in hkrati veliki nogometni navijač?
Fotografija: Princa ob ogledu tekme med Anglijo in Panamo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Princa ob ogledu tekme med Anglijo in Panamo. FOTO: Reuters

Britanski princ William se je te dni mudil na obisku v Jordaniji. Med drugim je v spremstvu jordanskega princa Al-Husseina bin Abdullaha II. obiskal antično mesto Jeraš, delavnico v Ajlunu in univerzo v prestolnici Aman, spomnil pa se je tudi neštetih sirskih beguncev, ki so zatočišče našli pri svoji južni sosedi.

Uradne dolžnosti so mu tako (spet) preprečile, da bi užival ob ogledu tekme med njegovo Anglijo in Panamo. Zato se je cel dan močno trudil, da ne bi izvedel rezultata, ob koncu dneva in vseh opravljenih obveznosti pa sta se mlada princa sprostila razkošni sobani palače jordanske kraljeve družine v Amanu. V miru sta si ogledala tekmo, katere rezultat je Williama zelo razveselil. Angleži so se namreč veselili zmage s kar 6 proti 1.

William je sicer na obisku v Jordaniji zaradi zgodovinske povezanosti s to deželo, hkrati pa lahko prav tam izpostavi teme, ki so zanj pomembne – od skrbi za otroke in begunce do položaja žensk. Ni pa William edini, ki mu je ta bližnjevzhodna država blizu; njegova žena Kate je namreč nekaj otroških let preživela v Amanu. Njena družina se je v Jordanijo preselila leta 1984, ko je imela dve leti, in tam ostala tri leta. Kot je ob obisku povedal William, je bila Kate žalostna, ker je v Jordanijo odpotoval brez nje, in dodal, da ji je bilo življenje tu zelo všeč. Princ je še dejal, da se mora nekoč vrniti s celo družino.


 

Komentarji: