Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet so ljudje

Vdovi Kobeja Bryanta visoka odškodnina zaradi fotografij

Sodišče je odločilo, da so bile slike s kraja nesreče, ki kažejo dele trupel, na neprimeren način posredovane javnosti. Dobila bo 16 milijonov dolarjev.
Vanessa Bryant (levo). FOTO: Patrick T. Fallon/AFP
Vanessa Bryant (levo). FOTO: Patrick T. Fallon/AFP
STA
25. 8. 2022 | 08:44
26. 8. 2022 | 10:39
1:47

Vdova košarkarskega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki se je januarja 2020 smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči, bo prejela visoko odškodnino zaradi fotografij objavljenih s kraja dogodka, poročajo ameriški mediji. Sodišče v Los Angelesu ji je prisodilo kar 16 milijonov dolarjev.

Sodišče v Los Angelesu je odločilo, da so bile slike s kraja nesreče, ki kažejo dele trupel, na neprimeren način posredovane javnosti, piše New York Times.

V helikopterski nesreči se je ob takrat 41-letni nekdanji košarkar moštva Los Angeles Lakers v bližini Los Angelesa ponesrečil skupaj s svojo 13-letno hčerko Gianno in še sedmimi sopotniki. Skupaj so bili na poti na dekliško košarkarsko tekmo.

FOTO: Frederic J. Brown/AFP
FOTO: Frederic J. Brown/AFP

S kraja nesreče so v javnost prišle slike. Te so na kraju dogodka posneli pripadniki policijskih in gasilskih enot. Kasneje so te slike kazali v javnosti in košarkarjeva vdova Vanessa se je odločila za tožbo.

Skupaj z Vanesso Bryant je tožbo vložil še eden od svojcev ponesrečencev, ki mu je sodišče prav tako prisodilo odškodnino v milijonskem znesku. Ostali svojci so vložili ločene tožbe.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine