Cvetlična modna revija v Chelseau

V Londonu poteka največja cvetlična razstava na svetu. Gre za Chelsea Flower Show, ki je prava paša za oči in nujen postanek za vse ljubitelje estetike.
Fotografija:  FOTO: Toby Melville/Reuters
Odpri galerijo
 FOTO: Toby Melville/Reuters

Razstava poteka pet dni, na njem pa se predstavljajo največji mojstri tega poklica. Najbolj slavna razstava rož letos praznuje že stopeto obletnico. Dogodek prireja Kraljeva hortikulturna družba, svoje razstavne paviljone pa imajo najuglednejši cvetličarji in aranžerji z vseh koncev sveta. Razstavo vsako leto v petih dneh obišče 157.000 obiskovalcev. Verč kart ni na voljo, saj so prireditelji omejeni s prostorom, ki se razprostira na 45.000 kvadratnih metrih površine. Vse vstopnice morajo biti kupljene vnaprej.

Razstava v Chelseaju slovi kot "najprestižnejša modna revija rož", saj na njej predstavijo najbolj trendovske aranžmaje in postavitve ter okrasitve vrtov, napovejo smernice za prihodnje leto, to pa je tudi pravi trenutek za debitantsko predstavitev novih vrst rož. Seveda vse skupaj ni le velik šov, ampak tudi resen in donosen posel, ki pomeni tudi odlično odskočno desko za vse nagrajence.

Na razstavi podelijo štiri kategorije nagrad - zlato, pozlačeno srebrno, srebrno in bronasto, priznanja pa podeljujejo za različne postavitve, kot so razstava dreves, cvetlični vrt, razstava zelenjave in zelišč, najboljši podeželski vrt, najboljši mestni vrt in tako naprej.

Komentarji: