Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

Luksuzni avtomobili podpredsednika Ekvatorialne Gvineje na dražbo

Pričakujejo, da bodo iztržili vsaj okoli 17 milijonov evrov.
McLaren P1 Coupe (2014) Foto Denis Balibouse Reuters
McLaren P1 Coupe (2014) Foto Denis Balibouse Reuters
S. S.
29. 9. 2019 | 10:58
29. 9. 2019 | 10:58
1:49
Kolekcijo luksuznih avtomobilov, ki so jih zasegli podpredsedniku Ekvatorialne Gvineje Teodorinu Oviangu Nguemi, bodo ponudili na dražbi v Švici. Pričakujejo, da bodo iztržili vsaj okoli 17 milijonov evrov.

»Gre za zasebno zbirko superavtomobilov, ki nimajo veliko prevoženih kilometrov,« je za francosko tiskovno agencijo pokomentiral dražitelj iz britanske družbe Bonhams Philip Kantor. Na prodaj bo med drugim sedem ferrarijev, trije lamborgjiniji, pet bentlyjev, maserati in mclaren. Najdražji med njimi je lamborghini veneno roadster, ki ga ocenjujejo na okoli 4,8 milijona do 5,7 milijona evrov.

Lamborghini Veneno Roadster (2014) Foto Denis Balibouse Reuters
Lamborghini Veneno Roadster (2014) Foto Denis Balibouse Reuters


Švicarsko pravosodje je avtomobile zaseglo leta 2016 v preiskavi finančnih malverzacij sina avtoritarnega predsednika Teodora Obianga Ngueme, ki državi vlada že 40 let. Švicarski tožilci so obtožnico umaknili, to lahko storijo, če obtoženi ponudi denarno odškodnino in tako odpravi navzkrižja z zakonom. Ekvatorialna Gvineja je prav tako Ženevi ponudila 1,2 milijona evrov za povračilo sodnih stroškov.

Foto Fabrice Coffrini Afp
Foto Fabrice Coffrini Afp


Najverjetnejši naslednik predsednika Teodorin Obiang Nguema je znan po razsipniškim življenjskim slogom. Ekvatorialna Gvineja je bogata z nafto, a velja za eno najbolj skorumpiranih držav na svetu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine