Študentka zapravljala pomotoma nakazanih 1,1 milijona dolarjev

Na sodišču se je morala zagovarjati zaradi kraje, potem ko so ji pomotoma na račun nakazali 1,1 milijona dolarjev, od tega pa je zapravila več kot 63 tisoč dolarjev.
Fotografija: Po pomoti pridobljen denar je študentka univerze Walter Sisulu nato zapravila za raznorazna draga oblačila, telefone in zabave. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Po pomoti pridobljen denar je študentka univerze Walter Sisulu nato zapravila za raznorazna draga oblačila, telefone in zabave. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Sibongile Mani je lani postala upravičena do prejemanja socialne pomoči v višini 110 dolarjev za nakup hrane v okviru programa za pomoč študentom. Namesto 110 dolarjev so ji junija lani na račun pomotoma nakazali 1,1 milijona dolarjev.

Južnoafriška študentka se je morala danes zagovarjati pred sodiščem zaradi kraje, saj je od 1,1 milijona dolarjev zapravila več kot 63 tisoč dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po pomoti pridobljen denar je študentka univerze Walter Sisulu nato zapravila za raznorazna draga oblačila, telefone in zabave.

Policija je kasneje izdala nalog za aretacijo, študentka pa se je predala. Sodnik jo je danes prvič zaslišal zaradi kaznivega dejanja kraje, a jo je izpustil z opozorilom ter ukazal, da se ponovno zglasi 2. julija.

Komentarji: