Tridnevni spektakel iluzij

Iluzionisti: Naravnost z Broadwaya v dvorani Stožice do nedelje gostuje priljubljen čarodejski šov
Fotografija: Andrew Basso - The Escapologist izvaja legendarni Houdinijev trik. Fotografiji promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Andrew Basso - The Escapologist izvaja legendarni Houdinijev trik. Fotografiji promocijsko gradivo

Od danes do nedelje se bodo v dvorani Stožice vrstile neverjetne iluzionistične prevare, spektakel The Illusionists. Tam namreč gostuje čarodejski šov z osupljivimi iluzijami, lebdenjem, branjem misli in izginotji, ki nasprotujejo logiki in celo smrti. Tako napovedujejo predstavo, ki v Ljubljano prihaja po Broadwayu, West Endu in turneji po Aziji.


Ideja za šov je bila poiskati najboljše iz svetovnega čarodejstva in pripraviti spektakularen potujoči šov po največjih dvoranah. Doslej si ga je ogledalo že več kot milijon ljudi, primerjajo ga s predstavami največjih med iluzionisti, Harryja Houdinija in Davida Copperfielda.

Za predstavo pravijo, da uspešno združuje komedijo, napetost in neverjetne trike. V njej so se zbrali najboljši in najbolj nadarjeni svetovni iluzionisti: Luis De Matos, James Mor, Enzo, Andrew Basso, Yu Ho Jin, Sos in Victoria ter Kevin James. V enem tednu so nastopili na najbolj prestižnih odrih, na Broadwayu v New Yorku, West Endu v Londonu, v Sydneyju, Melbournu in Mehiki. Luis De Matos - The Master Magician je portugalski čarodej in najmlajši dobitnik nagrade The Devant Award, ki jo podeljuje britansko združenje The Magic Circle, ki spodbuja umetnost čarodejstva. Je dolgoletni sodelavec in svetovalec portugalskega narodnega gledališča, organizira mnoge konference in čarodejske festivale ter je eden najbolj nadarjenih iluzionistov na svetu. Italijanski iluzionist Andrew Basso - The Escapologist se je v čarovnijo zaljubil še kot otrok, za to pa je bila »kriva« njegova mati.
 

Slavni trik


Izvaja Houdinijev trik, pri katerem se reši iz zaboja, polnega vode, kamor ga zaprejo vklenjenega v lisice in z okovi na nogah. Kevin James - The Inventor, Francoz, ki je odraščal v Združenih državah Amerike, se je najprej preživljal z izvajanjem trikov po losangeleških restavracijah, ko se je pridružil skupinici poklicnih iluzionistov, pa se je bolj resno lotil svoje kariere. Ju Ho Džin - The Manipulator, doma iz Južne Koreje, je prvo nagrado za čarodejstvo osvojil z zmago na svetovnem tekmovanju iluzionistov v Angliji, star komaj 19 let. James More - The Deceptionist, je angleški iluzionist, ki je prvič nastopil leta 2013 v šovu Britanija ima talent. Njegov nastop je z 88 milijoni ogledov na youtubu eden najbolj gledanih. S svojim Teatrom iluzij je na razprodani turneji po Rusiji postal le še bolj priljubljen, nato se je pridružil šovu The Illusionists.

Ju Ho Džin - The Manipulator je mojster trikov s kartami.
Ju Ho Džin - The Manipulator je mojster trikov s kartami.


Zakonca Sos in Victoria, ki nastopata z umetniškim imenom The Transformationists, sta najboljša umetnika v hitrem preoblačenju na svetu. Pri tej veščini čarodeji med izvajanjem trikov bliskovito hitro zamenjajo kostume. Sos in Victoria sta štirikrat zrušila Guinnessov rekord – preoblekla sta se kar 16-krat v 120 sekundah. Enzo - The Unforgettable pa je francoski iluzionist, ki je že pri 17 letih nastopil na francoskem tekmovanju talentov. Pri 18 je razprodal turnejo po Franciji in tako dobil priložnost za nastop v sloviti dvorani Casino de Paris. To je bil začetek njegove svetovne kariere.



Komentarji: