Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

TV namigi: Eichmann, Palače ljudstva in Preverjeno

Po zgodbi o prijetju zloglasnega oficirja SS in njegovem sodnem procesu še dokumentana serija o megalomanskih zgradbah v komunističnih režimih. V oddaji Preverjeno pa med drugim o garaškem delu gostincev.
Eichmann Foto Pro Plus
Eichmann Foto Pro Plus
R. L., Vikend
3. 9. 2019 | 00:00
3:02

Torek, 3. septembra

 

Eichmann: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 3 (od 5)

ZDA/Madž., 2007. R: Robert Young. I: Avner W. Less, Thomas Kretschmann, Troy Garity. Biog. drama. 96 min.

Film po resničnih dogodkih o sojenju vojnemu zločincu Adolfu Eichmannu, človeku, ki je odgovoren za uničenje več kot šest milijonov življenj.

Zgodovinska drama se začne 15 let po koncu druge svetovne vojne. Eichmanna je v Argentini, kamor je z lažnimi dokumenti pobegnil po vojni, ujela izraelska obveščevalna enota in ga pretihotapila v Izrael na sojenje, kjer je obtožen vojnih zločinov in zločina proti človeštvu. Kot višji častnik je Eichmann igral ključno vlogo pri holokavstu, česar niti ne zanika, a trdi, da je le opravljal svojo nalogo znotraj sistema.

 

Palače ljudstva: TVS ob 21.25


Palace for the People. Koprodukcija, 2017. Režija: Boris Missirkov, Georgi Bogdanov. Dokumentarna oddaja.

Palače ljudstva Foto TVS
Palače ljudstva Foto TVS


V dokumentarni oddaji spoznamo zgodovino in sodobno življenje štirih stavb, simbolnih glasnic socializma: moskovske univerze, palače kulture v Sofiji, parlamenta v Bukarešti ter palače federacije v Beogradu, ki se zdaj imenuje palača Srbije. V njeni predstavitvi se ob glasbeni spremljavi takratnih popevk zvrsti veliko arhivskih posnetkov, tudi Tita in delovnih brigad.

Avtorji odprejo vrata slovenskega salona, gledalec pa lahko prepozna slike in zvoke, ki še vedno odmevajo v domačem kolektivnem spominu. Oddaja postreže z zanimivimi pogledi v zakulisja tedanjih režimov.

 

Preverjeno: POP TV ob 22.20


Slovenija, 2019. Vodi: Alenka Arko. Magazin. 60 min.

Preverjeno Foto Shuttertock
Preverjeno Foto Shuttertock


Delo od 10 do 12 ur, vsak dan v tednu, brez dopusta, brez prostih dni, to je ena izmed izpovedi zaposlenih v gostinstvu, mladega kuharja, ki mu je prejšnji delodajalec še vedno dolžan nekaj plač.

Preverili bodo, ali nudisti izginjajo. Ali se mlajši bolj sramujejo golote v javnosti? Na Hrvaškem so že zaprli kar nekaj nudističnih kampov. Koliko nudistov pa je v Sloveniji?

Pa še o tem, kaj se dogaja znotraj družin, ko gre za dedovanje, oporoke, premoženje, ki gre otrokom, ko gre za dogovore o skrbi do smrti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine