TV namigi: Jaz sem Frenk, Civilizacija in Sedem veličastnih

Televizijska premiera filma Metoda Pevca, nadaljevanka o naravnih in nadnaravnih katastrofah in priredba klasičnega vesterna.
Fotografija: Jaz sem Frenk Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Jaz sem Frenk Foto Tv Slo

Petek, 16. oktobra

 

Jaz sem Frenk: TV SLO 2 ob 21.10


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Slo., 2019. Režija: Metod Pevec. Igrajo: Janez Škof, Valter Dragan, Katarina Čas, Mojca Partljič, Mojca Ribič. Drama. 105 min.
Film je zgodba o bratih, ki s svojim načinom življenja in dojemanjem družbene stvarnosti predstavljata razcepljenost poosamosvojitvene Slovenije.

Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, upornikom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote in njegovim bratom Branetom, tipičnim posttranzicijskim tajkunom. Medtem ko Frenk raziskuje izvor denarja, ki si ga je pokojni oče prisvojil z raznimi sumljivimi posli, želi Brane priti do denarja s pomočjo odvetnikov in mreže očetovih »prijateljev«. Branetova žena Ines, ki je v resnici ves čas ljubila Frenka, se znova znajde med bratoma ...


 

Civilizacija na robu: Planet TV ob 22.30


Aftermath. Kan., 2016. 1/13. Režija: Kaare Andrews. Igrajo: James Tupper, Anne Heche, Levi Meaden, Taylor Hickson, Julia Sarah Stone. ZF nad. 55 min.

Civilizacija na robu Foto Planet TV
Civilizacija na robu Foto Planet TV


Znanstvenofantastična serija sledi Joshui in Karen Copeland ter njunim trem najstniškim otrokom, ki se borijo za preživetje v svetu, v katerem so naravne nesreče in vzpon nadnaravnih bitij povzročili propad civilizacije.

Ko Washington prizadene hudo neurje, se mora družina Copeland spoprijeti s koncem sveta. Ljudje obolevajo za čudno vročico, druge obsedejo zli duhovi. Brianno ugrabijo, zato se jo družina odpravi iskat. Brianna uspe pobegniti, a jo poberejo okuženi policisti. Potem pa na Zemljo trešči še meteorit ...

 


Sedem veličastnih: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Magnificent Seven. ZDA, 2016. Režija: Antoine Fuqua. Igrajo: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio, Byung-hun Lee. Akc. film. 150 min.
Fuquajeva moderna vizija vestern klasike iz leta 1960.

Krajani majhnega mesta se otepajo neskrupuloznega poslovneža, ki jih skuša oropati njihove zemlje za prgišče drobiža. Da bi se ubranili pred njim, najamejo sedemerico vrhunskih plačancev, ki pa počasi ugotavljajo, da se v tej bitki ne bodo borili samo za denar, ampak za nekaj več.

Komentarji: