TV namigi: Kako izdelati, Zlovešči otok in Kondor

Pokazali bodo izdelavo vsakdanjih predmetov, zvezna šerifa bosta raziskovala izginotje zapornice in serija, ki je zasnovana po romanu Šest kondorjevih dni.
Fotografija: Kako izdelati: Športna obutev Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Kako izdelati: Športna obutev Foto Tv Slo

Četrtek, 10. junija

 


Kako izdelati: Športna obutev: TV SLO 2 ob 20.05


How To Make. VB, 2020. 1/3. Dok. miniserija. 60 min.

Inženirka materialov Zoe Laughlin se loti izdelave predmetov, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju. Športne copate, zobno ščetko in pasto ter slušalke v tej tridelni dokumentarni seriji najprej skrbno razstavi, razišče zgodovino in nato izdela še sama.

Prva oddaja se posveti športni obutvi. Skoraj vsak od nas ima doma vsaj en par športnih čevljev, o njihovi zgodovini, snovanju, sestavi in izdelavi pa ne razmišljamo. Zoe nam predstavi zgodovino in razvoj športne obutve ter najnovejše materiale, tehniko in tehnologijo na tem področju. Na koncu izdela tudi svoj par.


 

Zlovešči otok: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Shutter Island. ZDA, 2010. Režija: Martin Scorsese. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Max von Sydow, Michelle Williams. Triler. 160 min.


Zlovešči otok Foto Pro Plus
Zlovešči otok Foto Pro Plus


Filmski labirint, ki gledalca ves čas vodi med lepoto in brutalnostjo, med fantazijo in resnico, odlično pilotira legendarni Martin Scorsese s pomočjo Leonarda DiCapria.

Di Caprio je Teddy, eden od dveh zveznih šerifov (drug je Mark Ruffalo), ki ju leta 1954 pošljejo na otok Shutter, da bi raziskala skrivnostno izginotje ene od zapornic umobolnice za kaznjence, edine ustanove na otoku. A Teddy kmalu posumi, da zgodba ni tako preprosta ...

 


Kondor: Fox ob 21.00


Condor. ZDA, 2019. 1. sezona. 1/10. Režija: Lawrence Trilling. Igrajo: Jess Salgueiro, Mira Sorvino, Bob Balaban, Julian Black Antelope, Allison Feliciano. Akc. nan. 60 min.

Kondor Foto Fox
Kondor Foto Fox


Serija je zasnovana po romanu Šest kondorjevih dni avtorja Jamesa Gradyja in istoimenski filmski priredbi slavnega Sydneyja Pollacka iz leta 1975.

Joe Turner je mladi analitik Cie, ki je bil vedno razdvojen glede svojega dela pri agenciji. Ko pa zaradi nečesa, kar je odkril, umrejo vsi njegovi sodelavci v uradu, je Joe kot edini preživeli prisiljen v beg. Teoretični dvomi, ki jih je vselej gojil, se spremenijo v smrtno resna moralna vprašanja.

Komentarji: