TV namigi: Kradljivka knjig, Bar in Čedno dekle

Zgodba o nepismeni deklici, ki krade knjige, kdor zapusti španski bar, ga pokosi strel in klasika romantične komedije o poslovnežu in prostitutki.
Fotografija: Kradljivka knjig Foto Planet Tv
Odpri galerijo
Kradljivka knjig Foto Planet Tv

Sobota, 30. januarja

 

Kradljivka knjig: Planet TV ob 22. 05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

The Book Thief. ZDA, 2013. Režija: Brian Percival. Igrajo: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, Roger Allam. Drama. 155 min.


Junakinja iz naslova je Liesel, deklica, ki jo mama odda rejniški družini. In zgodbo o nepismeni deklici, ki, kjer le more, ukrade kako knjigo, pripoveduje Smrt. Slednja ima veliko dela. Najprej vzame Lieselinega bratca, potem pa se njene žrtve kar vrstijo, smo namreč v času 2. svetovne vojne. A Liesel in njene ukradene knjige njenim bližnjim vseeno pričarajo magični svet …

Film kljub svoji vrhunski igralski zasedbi ne zajame čisto duha knjižne uspešnice Markusa Zusaka, po kateri je posnet. Pretirano varen in na trenutke melodramatičen ne bo popolnoma zadovoljil tistih, ki so prebrali knjigo.


 

Bar: TV SLO 1 ob 22.40


Vikendova ocena: 4 (od 5)

El bar. Špa., 2017. Režija: Álex de la Iglesia. Igrajo: Blanca Suárez, Mario Casas, Carmen Machi, Secun de la Rosa. Triler. 100 min.


Bar Foto Tv Slo
Bar Foto Tv Slo


Običajno jutro v enem od priljubljenih madridskih lokalov. Nekaj ljudi zajtrkuje, drugi se že sproščajo ob prvem jutranjem kozarčku. Eden rednih gostov zapusti lokal in stopi na ulico, takrat pa ga nekdo ustreli v glavo in moški na kraju umre. Drugega obiskovalca, ki takoj pohiti k žrtvi, doleti enaka usoda. Zakaj pred lokalom nenadoma ni več nikogar? Se strelec skriva na kakšni od okoliških streh ali pa je nemara celo eden od gostov lokala? Vsakdo bi lahko bil morilec ali pa naslednja naključna žrtev …

Film, ki je deloma triler in deloma črna komedija, opazuje človeško interakcijo na primarni ravni, ko je na prvem mestu nagon po preživetju.


 

Čedno dekle: Planet TV ob 29.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pretty Woman. ZDA, 1990. Režija: Garry Marshall. Igrajo: Richard Gere, Julia Roberts, Ralph Bellamy, Jason Alexander, Laura San Giacomo. Rom. kom. 140 min.


Čedno dekle Foto Pro Plus
Čedno dekle Foto Pro Plus


Edward je brezobziren poslovnež, ki mu sklepanje poslov pomeni smisel življenja. Na službeni poti v Los Angelesu spozna privlačno prostitutko Vivian. »Kupi« si jo za ves teden, Vivian pa se v njegovi družbi začne iz dekleta na klic spreminjati v pravo damo, čeprav se pogosto znajde tudi v kakšnem nerodnem položaju. Kmalu Edwardu ukrade srce in mu pokaže življenje, kakršno bi imel, če ne bi živel le za številke.

Film, ki se je v trenutku uvrstil med klasike romantične komedije.

Komentarji: