TV namigi: Mojmir Sepe, Simpel in Indiana Jones 4

Poklon mojstru ob visokem jubileju, zgodba o duševno zaostalemu mladeniču in njegovem bratu, Indy pa bo tokrat iskal kristalno lobanjo.
Fotografija: Mojmir Sepe Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Mojmir Sepe Foto Tv Slo

Sobota, 11. julija

 

90 let Mojmirja Sepeta: TV SLO 1 ob 20.05


Slo., 2020. Pogovor in posnetek koncerta.

Mojster Mojmir Sepe, ki se je zapisal v slovensko glasbeno zgodovino z večno lepimi skladbami, te dni praznuje 90 let. Sepetu prijatelji pravijo Mojzes, sicer pa je legendarni glasbenik, skladatelj, aranžer, pianist in trobentač, dobitnik številnih nagrad. Očarljive so njegove iskre v očeh, nalezljiv je njegov nasmeh, zanimivi so spomini in dragocene so modrosti, ki jih bo delil v pogovoru.

Po pogovoru bo na sporedu še studijski posnetek koncerta, posvečen mojstru Sepetu. Simfonični orkester je ob spremljavi članov Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla predstavil Sepetov nekoliko manj znani, vendar obsežni simfonični in ritmosimfonični repertoar.

 

Simpel: TV SLO 2 ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Nem., 2017. Režija: Markus Goller. Igrajo: David Kross, Frederick Lau, David Berton. Kom./Drama. 115 min.


Simpel Foto Tv Slo
Simpel Foto Tv Slo


Barnabas je duševno zaostal, in čeprav mu je 22 let, je ostal na stopnji triletnega otroka. Zaradi tega je dobil vzdevek Simpel. Njegov normalni brat Ben pa je dobričina, požrtvovalen človek, ki bi vse naredil za svojega Simpla. Čeprav je Simpel včasih prava nadloga, si Ben ne zna predstavljati življenja brez njega. Oče jih je že zgodaj zapustil, zanj skrbita z mamo, a ko nepričakovano umre, se življenje bratov zaplete.

Nenadoma Benu ni več dovoljeno skrbeti za brata, oblasti zahtevajo njegovo preselitev v varovani dom. Ben se hitro odloči; ko pride policija ponj, Ben organizira pobeg in skupaj s Simplom se odpravita v Hamburg, dogodivščinam naproti.
 


Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje: Kanal A ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. ZDA, 2008. Režija: Steven Spielberg. Igrajo: Harrison Ford, Cate Blanchett, Karen Allen, Shia LaBeouf, Ray Winstone. Pust. film. 140 min.


Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje Foto Pro Plus
Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje Foto Pro Plus


Med hladno vojno v osemdesetih letih sovjetski tajni agenti opazujejo profesorja Henryja Jonesa, ko mu neznani mladenič prinese kodirano sporočilo starega kolega Henryja Oxleyja. Sovjetski agenti, ki jih vodi Irina Spalko, sledijo Jonesu in mlademu Muttu v Peru. S pomočjo Oxleyjevega sporočila tam najdeta legendarno lobanjo, ki je narejena iz enega samega kosa kremenjaka.

Komentarji: