TV namigi: Pesem za začetek, Lucy in Prazgodovina

Film o o ljubezni, družini, glasbi in ustvarjalnosti, v akcijskem filmu se Lucy začne spreminjati in dokumentarec o izumrtju dinozavrov.
Fotografija: Pesem za nov začetek Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Pesem za nov začetek Foto Tv Slo

Nedelja, 18. oktobra

 


Pesem za nov začetek: TV SLO 1 ob 15.10


Begin Again. ZDA, 2013. Režija: John Carney. Igrajo: James Corden, Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld. Drama. 110 min.

Gretta in Dave sta fant in dekle že od srednje šole, hkrati pa tudi skupaj ustvarjata glasbo. Ko Dan dobi pogodbo z veliko založbo, se odpravita v New York, a glasbeni posel in Danova slava spremenita njuno zvezo in ko Gretta izve za njegovo afero, ga zapusti. Medtem ko Gretta zdaj sama ustvarja v New Yorku, nanjo naleti nekdaj uspešen glasbeni producent Dan in v njej prepozna glasbeni talent.

Film o ljubezni, družini, glasbi in ustvarjalnosti z New Yorkom kot privlačno kuliso je verjetno eden najbolj simpatičnih zadnjih let, za kar je posebej zaslužen Mark Ruffalo.

 


Lucy: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Koprod., 2014. Režija: Luc Besson. Igrajo: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi, Amr Waked. Akc. film. 110 min.
Lucy živi na Tajvanu. Fant, ki ga pozna šele kratek čas, jo prepriča, naj nekomu izroči zaklenjen kovček. A ko vstopi v hotel, kjer naj bi jo mož čakal, se trupla začnejo kopičiti, sama pa se kmalu znajde z vrečko mamila, všito v trebuhu. A ko vrečka začne puščati in mamilo pronica v telo, se Lucy začne spreminjati. Njeni možgani postajajo čedalje bolj zmogljivi.

Lucy je film, ki vse od prve scene tišči na plin in dviguje tempo, tako da gledalec ne dobi priložnosti niti za premislek o absurdnosti znanstvenofantastičnih idej, ki so mu predstavljene, niti za predvidevanja, kaj se bo zgodilo v naslednjem prizoru.

 


Prazgodovinski svetovi: TV SLO 2 ob 20.00


Prehistoric Worlds. Fr., 2019. Režija: Alexis de Favitski. Dok. odd. 60 min.

Prazgodovinski svetovi Foto Tv Slo
Prazgodovinski svetovi Foto Tv Slo


Zemlja se je že petkrat soočila z apokaliptičnimi dogodki. Kataklizme, ki so z obličja planeta pometle skoraj vse oblike življenja, so vsakič prizanesle le peščici vrst, te pa so vzpostavile nov svet.

Dokumentarna oddaja med drugim z grafičnimi animacijami prikliče okolja, živali in rastline teh prazgodovinskih svetov in poskuša pojasniti vzroke posameznih usodnih trenutkov v Zemljinem razvoju.

Komentarji: