TV namigi: Razcepljeni, Krvava svatba in Kordon

Film o distopični prihodnosti, ki spominja na Igre lakote, začenjata pa se dve nadaljevanki, v eni preiskujejo smrt neveste, v drugi pa se spopadajo s smrtonosnim virusom.
Fotografija: Razcepljeni FOTO: Planet TV
Odpri galerijo
Razcepljeni FOTO: Planet TV

Četrtek, 21. maja

 

Razcepljeni: Planet TV ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Divergent. ZDA, 2014. Režija: Neil Burger. Igrajo: Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Jai Courtney, Ray Stevenson. Pust. film. 145 min.


Nekoliko manj uspešna različica Iger lakote oziroma najstniške franšize o distopični prihodnosti se sicer lahko pohvali s prepričljivo glavno igralko, a bo za odrasle gledalce preveč predvidljiva.

Chicago v prihodnosti. Ljudje se delijo na ločine glede na svoje vrline: na nesebične Askete, pogumne Neustrašne, vedoželjne Erudite, odkritosrčne Veritiste in ljubeče Agapejce. Kdor ne spada v nobeno od skupin, je eden Razcepljenih, ki naj bi ogrožali sistem. Ko najstnico Tris iz družine pomembnih Asketov testirajo, ugotovijo, da spada med Razcepljene ...

 

Krvava svatba: TVS 2 ob 21.00


Noces rouges. Fr., 2018. 1/6. Igrajo: Alexia Barlier, Cristiana Réali, Lannick Gautry. Guillaume Duhesme. TV-serija. 55 min.

Krvava svatba FOTO: TVS
Krvava svatba FOTO: TVS


Provansalsko mesto Cassis je slavnostno razpoloženo: Sandra, hči uglednih lastnikov lokalne restavracije, se bo poročila. Slavje bo prav v domači restavraciji in posebej za to priložnost je iz Avstralije prišla Alice, Sandrina sestra, s katero se že dolgo nista videli. A le nekaj ur po obredu ženin William opazi, da je Sandra izginila. Nazadnje nevesto najdejo mrtvo na plaži pod pečino.

Preiskavo Sandrine smrti dodelijo inšpektorju Vincentu, Alicini prvi ljubezni, ki je bil tudi sam navzoč na poroki. A ko Vincent pogleda pod površje idealnega videza družine, začne odkrivati precej temačne skrivnosti.
 


Kordon: Brio ob 18.05


Containment. ZDA, 2016. 1/13. Režija: Charles Beeson. Igrajo: David Gyasi, Christina Marie Moses, Chris Wood, Claudia Black, George Young. Nad. 45 min.

Kordon FOTO: Pro Plus
Kordon FOTO: Pro Plus


Ko v Atlanti, glavnem mestu ameriške zvezne države Georgia, izbruhne smrtonosna epidemija, v mestu hitro uvedejo karanteno. Tisti, ki se znajdejo znotraj zaprtega območja, se borijo za preživetje, oblasti pa medtem bijejo bitko s časom, da bi našli zdravilo.

Družba je zaradi karantene na robu propada, hkrati pa se rojevajo novi junaki, ki ohranjajo upanje na rešitev. Dr. Sabine Lommers policista Lexa Carnahana zadolži za ohranjanje miru zunaj zamejenega območja.

Komentarji: