TV namigi: Skriti Karibi, Časovna zanka in Tednik

Igralka Johanna Lumley se znova poda na pot, film o morilcu iz prihodnosti, v oddaji Tednik pa med drugim o slabi letini oljk.
Fotografija: Skriti Karibi z Joanno Lumley: Od Havane do Haitija Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Skriti Karibi z Joanno Lumley: Od Havane do Haitija Foto Tv Slo

Ponedeljek, 20. septembraSkriti Karibi z Joanno Lumley: Od Havane do Haitija: TV SLO 2 ob 20.00


Joanna Lumley's Hidden Caribbean: Havana to Haiti. VB., 2020. 1/2. Režija: Ewen Thomson. Dok. odd. 50 min.

V dvodelni dokumentarni seriji spremljamo britansko igralko Joanno Lumley na potovanju po Karibskih otokih.

V prvem delu obišče Kubo. Najprej se poda v prestolnico Havano, tam spozna eno najboljših kubanskih amaterskih boksark, si ogleda staro kubansko vilo in vajo kabareta. Nato obišče kmetijo tobaka in grob Cheja Guevare ter odpotuje v Matanzas, zibelko kubanske rumbe. Obišče tudi luksuzno letovišče na peščeni obali ...


 

Časovna zanka: Planet TV 2 ob 21.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Looper. ZDA, 2012. Režija: Rian Johnson. Igrajo: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan. Akc. film. 120 min.


Časovna zanka Foto Planet Tv
Časovna zanka Foto Planet Tv


Kansas 2044. Svet je podoben današnjemu, le da je bolj umazan in nevaren. Do leta 2070 izumijo potovanje skozi čas, a je prepovedano, tako da ga uporabljajo le kriminalci. Naročniki umora pošljejo žrtve v preteklost, kjer jih pričaka najeti morilec, jih umori in se znebi trupla. Eden takih morilcev je Joe. A nekega dne ga kot naslednja žrtev pričaka on sam iz prihodnosti.

Svež, inteligenten pristop k potovanju skozi čas, zgodba, ki se ne zateka k obratom vrste deus ex machina, privlačna akcija in odlična igra naredijo iz Časovne zanke enega ZF biserov zadnjega časa.

 


Tednik: TV SLO 1 ob 20.00


Slo., 2021. Vodi: Jelena Aščić. Magazin. 60 min.

Tednik. Foto: Mavric Pivk
Tednik. Foto: Mavric Pivk


Medicinski fakulteti v Mariboru in Ljubljani sta avgusta zavrnili več kot 120 tujih študentov, zdaj so jih več kot 50 sprejeli. Gre za napako ali sistematično onemogočanje prihoda tujih študentov v Slovenijo?

Kmalu bi se moralo začeti obiranje oljk, a so drevesa v slovenski Istri prazna. Tako katastrofalne letine oljkarji ne pomnijo. Oljčnega olja ne bo niti za domačo uporabo, kaj šele za prodajo.

Vse več ljudi s slabšim vidom odloča za lasersko operacijo dioptrije. A za to je treba seči globoko v žep. Zakaj teh operacij ne plača ZZZS?

Komentarji: