TV namigi: Te že pogrešam, Okužba in Mesto slovesa

Drama o dveh neločljivih prijateljicah pred novimi življenjskimi preizkušnjami, film o širjenju virusa nove gripe po svetu in kultni avantgardni ZF film.
Fotografija: Te že pogrešam Foto Tv Slo
Odpri galerijo
Te že pogrešam Foto Tv Slo

Petek, 20. novembra

 


Te že pogrešam: TV SLO 2 ob 20.05


Vikendova ocena: 3 (od 5)

Miss You Already. ZDA, 2015. Režija: Catherine Hardwicke. Igrajo: Drew Barrymore, Toni Collette, Dominic Cooper. Kom./drama.115 min
.

Milly in Jess sta si od nekdaj delili vse: skrivnosti, obleke in fante. Še zdaj, ko sta odrasli, sta neločljivi prijateljici. Milly ima uspešno kariero in živi v čudoviti hiši z možem Kitom in dvema otrokoma, Jess pa s svojim partnerjem Jagom živi na boemski ladjici. A njuno prijateljstvo se znajde na preizkušnji, ko vsaka zase izvesta pomembno novico: Jess je po mnogih neuspešnih poskusih le zanosila, Milly pa so odkrili raka na dojki ...

Čeprav film namenoma sili gledalce v solze, pa dobra kemija med igralkama in spodoben scenarij vseeno poskrbita, da ne pristane v kategoriji cenenega sentimentalizma.


 

Okužba: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Contagion. ZDA, 2011. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Gwyneth Paltrow, Tien You Chui, Josie Ho, Daria Strokous, Matt Damon. Drama. 120 min.


Okužba Foto Pro Plus
Okužba Foto Pro Plus


Beth Emhoff se vrne iz Hongkonga. Slabo počutje najprej pripiše časovni razliki, a ko se vrne k možu Mitchu, zboli še njun sin. Naenkrat začnejo umirati ljudje po vsem svetu. Dr. Ellis Cheever skuša identificirati virus, ki postaja čedalje bolj razširjen. Mešanica drame in trilerja se dotakne sodobnega strahu pred pandemijami.

Soderbergh odlično prikaže, kako se iz kazina v Macau virus nove gripe bliskovito razširi po svetu, milijoni umrejo, države se sesujejo, prvi žrtvi pa sta solidarnost in zaupanje med ljudmi.


 

Mesto slovesa: TV SLO 1 ob 22.55


Vikendova ocena 5 (od 5)

La jetée. Fr., 1962. Režija: Chris Marker. Igrajo: Étienne Becker, Jean Négroni, Hélène Chatelain, Davos Hanich, Jacques Ledoux. ZF film. 35 min.


Mesto slovesa Foto Tv Slo
Mesto slovesa Foto Tv Slo


Ta udarni kratki film francoskega avantgardista Chrisa Markerja že od svojega nastanka buri domišljijo s svojo srhljivo postapokaliptično scenografijo, nenavadno obliko (sestavljen je iz fotografij), pripovednim blodnjakom in pretresljivo ljubezensko zgodbo.

Nekega moškega preganja spominska podoba iz otroštva, ko je videl neznanca umreti na letališki ploščadi. Nesreči je bila priča tudi mlada ženska, ki jo je prizor prizadel.

Komentarji: