TV namigi: To so gadi, Očka v krilu in Ali Žerdin

Ena najpopularnejših slovenskih komedij, Robin Williams se bo preobrazil v ostarelo gospo, Ksenija Horvat pa se bo pogovarjala z urednikom Sobotne priloge Dela.
Fotografija: VIKEND - To so gadi - To so gadi Foto Tvspored-service Tvspored-service
Odpri galerijo
VIKEND - To so gadi - To so gadi Foto Tvspored-service Tvspored-service

Nedelja, 2. maja

 

To so gadi: Kino ob 20.00


Vikendova ocena: 5 (od 5)

Slo., 1977. Režija: Jože Bevc. Igrajo: Bert Sotlar, Dare Valič, Majda Potokar, Jože Horvat, Milada Kalezić. Kom. 115 min.


V ljubljanskem predmestju živi v večstanovanjski hiši ovdoveli voznik mestnega avtobusa Štebe (Bert Sotlar) s petimi odraščajočimi sinovi. Ti imajo vsak svoje težave, predvsem pa s svojimi pobalinščinami spravljajo v obup vso malomeščansko sosesko in gospodinjo Rozi (Majda Potokar). Nato pride v mesto še Rozina nečakinja Meri, ki ji Štebe začasno ponudi streho nad glavo. Lepo dekle zmeša glavo vsem Štebetovim sinovom.

Jože Bevc je posnel vrhunsko komedijo, ki je zaradi odličnega scenarija in izjemne igralske zasedbe takoj postala del slovenske popkulturne zakladnice.


 

Očka v krilu: Planet TV ob 21.20


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Mrs. Doubtfire. ZDA, 1993. Režija: Chris Columbus. Igrajo: Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan, Harvey Fierstein, Polly Holliday. Kom. 140 min.


Očka v krilu Foto Planet Tv
Očka v krilu Foto Planet Tv


Daniel Hillard obožuje svoje tri otroke, a jih po ločitvi le redko videva. Ko se njegova nekdanja žena Miranda odloči, da bo najela gospodinjsko pomočnico, Daniel v tem vidi priložnost, da bi lahko več časa preživel z otroki. Preobleče se v ostarelo gospo, spremeni naglas in nekega dne povsem neprepoznaven pozvoni na Mirandina vrata.

Čeprav zgodba zveni klišejska in neprepričljiva, pa je odlična igra Robina Williamsa film spremenila v komično klasiko, ki se ji je nemogoče upreti.


 

Intervju: Ali Žerdin: TV SLO 1 ob 20.55


Slo., 2021. Vodi: Ksenija Horvat. Pogovorna oddaja. 55 min.

Intervju: Ali Žerdin Foto: Jure Eržen/delo
Intervju: Ali Žerdin Foto: Jure Eržen/delo


Na predvečer dneva svobode medijev bo gost oddaje Intervju dolgoletni novinar, urednik Sobotne priloge Dela, Ali Žerdin. Med temami pogovora bodo svoboda medijev v Sloveniji, finančno izčrpavanje STA-ja, položaj RTV-ja, cenzura na Delu ter njegova najnovejša knjiga Leto nevarne bližine, v kateri analizira politične in družbene učinke epidemije v Sloveniji.

Z Alijem Žerdinom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

Komentarji: