TV namigi: Trije kralji, Pisma iz Antarktike in Črni trg

Trije ameriški vojaki v Iraku iščejo skriti zaklad, drama o mami, ki sinu prikriva, da mu je umrl oče, v dokumentarni seriji pa o svetovnem črnem trgu.
Fotografija: Trije kralji Foto Pro Plus
Odpri galerijo
Trije kralji Foto Pro Plus

Četrtek, 14. januarja

 

Trije kralji: Kanal A ob 21.45


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Three Kings. ZDA, 1999. Režija: David O. Russell. Igrajo: George Clooney, Mark Wahlberg, Ice Cube, Spike Jonze, Cliff Curtis. Akc. film. 125 min.


Marec 1991, iraška puščava. Zalivska vojna se je pravkar končala. Ameriški vojaki so opravili svoje delo; zavlada premirje. Stotnik Archie, narednik Troy Barlow, šef Elgin in vojak Conrad Vig komaj čakajo, da zapustijo pusto, neprijazno pokrajino in se vrnejo domov. Nepričakovano najdejo zemljevid, na katerem je označeno, kje je skrit iraški zaklad, zlate palice.

Uspešna mešanica akcije, drame in komedije, ki hkrati prinaša tudi sofisticiran politični komentar.


 

Pisma z Antarktike: HBO ob 20.00


Vikendova ocena: 4 (od 5)

Pisma ot Antarktida. Bolg., 2019. Režija: Stanislav Dončev. Igrajo: Diana Dimitrova, Irmena ČiČikova, Simeon Angelov, Ivan Stamenov, Maia Baburska. Drama. 110 min.


Pisma z Antarktike Foto HBO
Pisma z Antarktike Foto HBO


Triintridesetletna Diana je mati samohranilka, ki svojemu osemletnemu sinu Nikiju ne more povedati, da je njegov oče umrl v avtomobilski nesreči. Da bi ga obvarovala pred bolečino, mu namesto tega laže, da se je oče udeležil pomembne odprave na Antarktiko, in v njegovem imenu celo pošilja pisma malemu Nikiju.

Maria, Dianina prijateljica iz otroštva, ji skuša pomagati med žalovanjem, a Diana vztrajno odlaša z resnico in sina še naprej ohranja v prepričanju o očetovi pustolovščini. Niki je vesel, a sčasoma se laž razširi čez vse meje ... 

Črni trg z Mariano Van Zeller: Tigri: National Geographic ob 22.00


Trafficked With Mariana Van Zeller: Tigers. ZDA, 2021. 1/8. Režija: Jeff Allen. Dok. serija. 55 min.

Črni trg z Mariano Van Zeller: Tigri Foto National Geographic
Črni trg z Mariano Van Zeller: Tigri Foto National Geographic


Nagrajena novinarka Mariana van Zeller preiskuje črne trge sveta in njihove nevarne tihotapske mreže. V osemdelni seriji se bo tako poglobila v mednarodne goljufije in poneverbe, verigo trgovanja z ameriškim orožjem, ki pristane v rokah mamilarskih kartelov, v trgovino s fentanilom, steroidi, kokainom, srečala se bo s ponarejevalci denarja ...

V prvi oddaji se bo soočila z ilegalno prodajo tigrov in njihovih delov. Ta trg je tako skrivnosten in nevaren, da so si doslej le redki drznili podati vanj.

Komentarji: