Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pisma bralcev

Dobri (kočevski) zgledi za boljše zdravje

Za varovanje zdravja pred virusom smo lahko hvaležni cepivu in tudi ohranjeni naravi.
Nekje »od zgoraj« so pred kratkim oznanjali in očitali, da smo v Kočevju prehitevali s cepljenjem, ker smo bili pri tem z Izraelom najhitrejši na tem svetu. Foto Marko Feist/Slovenske novice
Nekje »od zgoraj« so pred kratkim oznanjali in očitali, da smo v Kočevju prehitevali s cepljenjem, ker smo bili pri tem z Izraelom najhitrejši na tem svetu. Foto Marko Feist/Slovenske novice
Janez Černač,Gorenje
1. 4. 2021 | 05:00
1. 4. 2021 | 06:37
1:33
Nekje »od zgoraj« so pred kratkim oznanjali in očitali, da smo v Kočevju prehitevali s cepljenjem, ker smo bili pri tem z Izraelom najhitrejši na tem svetu.

Kdo bi od razumnih ljudi lahko pričakoval kaj takega! Če gre za zdravje in življenje, se pač ne more prehitevati, mogoče pa je zamujati in zaostajati, kar je pogosto usodno. Občani smo za uspešno cepljenje, seveda pa tudi za marsikaj drugega, zelo hvaležni modremu občinskemu vodstvu, za zdravje pa skrbnemu in odgovornemu delu vseh v zdravstvenem domu.

Za varovanje zdravja pred tem virusom smo lahko hvaležni tudi ohranjeni naravi. Natura sanat (narava zdravi), je stari rek.

Naša občina je daleč največja v državi, kar devet desetin njene površine pa je pod gozdovi, v katerih se že od fevdalnih časov gospodari trajnostno. Na območju je že od leta 1892 izločenih šest pragozdov, tri nekdanja gojitvena lovišča so zdaj v prenovi za naravovarstvena območja Kočevsko - Kolpa. Imamo dovolj zdrave pitne vode.

Letos slavimo tudi 120-letnico organiziranega čebelarstva. V EU je že kar nekaj let registriran Kočevski gozdni med, ki je zdrav in izjemne kakovosti.

Ostanimo zdravega duha in telesa!
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine