Država krade upokojencem

Sindikat upokojencev in civilno iniciativo Za upokojence pozivam, naj 23. oktobra ob 11.30 organizirajo protest pred parlamentom.
Fotografija:  Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
 Foto Jože Suhadolnik

Vlada v zadnjem paketu ugodnosti, ki jih daje v sklopu proračuna za prihodnji dve leti, ponovno nagrajuje bogate. Gre za davčno razbremenitev bruto plač, kjer bodo ponovno na veliko pridobili najbolj bogati. Po izračunih naj bi ta paket ugodnosti državo stal več kot 300 milijonov evrov: to pa je ravno tisti znesek, ki bi zadostoval za celotno izredno uskladitev pokojnin za 7,2 odstotka.

Ali ni to že peta zaporedna ugodnost v zadnjih letih, ki jo prejemajo najpremožnejši? Tri darila je dala že vlada Mira Cerarja, dve pa Šarec. Pri tem se sprašujem, kako lahko vse vlade delijo ugodnosti najbogatejšim v tej družbi, upokojence pa že deset let zapostavljajo in so jih spravili že čez rob revščine. Oprostite, spoštovana politika, to meji že na genocid nad starejšo populacijo, ki ste jim vzeli ne samo sredstva za preživetje, temveč tudi dostojanstvo. To vaše početje vodi dobesedno v razčlovečenje tretjine prebivalcev Slovenije. Ali vas ni sram? Ne, seveda vas ni, ker vi delujete na turbo neoliberalni pogon!

Sprašujem vas, kako lahko vlada deli ugodnosti svoji bogati klienteli, pri tem pa ima velik dolg iz preteklosti do upokojencev. To se ne sme dogajati niti v stečajnih postopkih, kjer velja pravilo, da se najprej poravnajo obveznosti do upnikov, šele nato pa pridejo na vrsto drugi »upravičenci«. Kje je meja med moralo in kriminalom? Za vas je očitno ni, prestopili ste že obe črti.
Spoštovani upokojenci in drugi dobronamerni državljani, sprašujem vas, kaj naj človek (ljudstvo) naredi v taki nemogoči situaciji? Verjetno razen protestov nimamo drugega orožja, ker so nas zapustili za to poklicani zastopniki, Desus in Zdus, ki skrbijo predvsem za svoje osebne interese.

Zato ponovno pozivam sindikat upokojencev in civilno iniciativo Za upokojence, naj 23. oktobra ob 11.30 organizirajo protest pred parlamentom. Upokojenci smo pa najštevilnejša populacija v Sloveniji: če prinesemo s seboj kastrole in piščalke, se nas bo slišalo do Triglava.

Preberite še:

Komentarji: