Minister za kulturo naj odstopi zaradi laži

Ni res, da mu kulturniki s protestno instalacijo pred ministrstvom grozijo s smrtjo.
Fotografija: Na mizah aa drugi strani ministrove tablice piše »smrt kulturi«, na ostalih pa podobna gesla. Foto Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Na mizah aa drugi strani ministrove tablice piše »smrt kulturi«, na ostalih pa podobna gesla. Foto Voranc Vogel/Delo

Minister za kulturo Vasko Simoniti zavestno širi laž, da mu kulturniki s petkovo protestno instalacijo pred ministrstvom grozijo s smrtjo. To laž sedaj širijo še evropski poslanci SDS tudi po Evropi.

Gre za očitno laž, saj je sporočilo instalacije povsem nedvoumno. Neimenovani kulturniki so namreč pred ministrstvo postavili nekaj miz, na vsako mizo položili odstopno izjavo in mize opremili z imeni ministra in nekaterih članov ministrstva. Nato so mize še polili z rdečo barvo.

Tak prizor seveda lahko asociira na nasilje in grožnjo s smrtjo, a imajo tablice z imeni še drugo stran. Na drugi strani ministrove tablice piše »smrt kulturi«, na ostalih pa podobna gesla. To pa je povsem nekaj drugega, s te strani gledano rdeča barva nikakor ne more pomeniti ministrove krvi, ampak kri kulture, ki naj bi ji minister stregel po življenju.

Mediji, ki to laž širijo, te druge plati instalacije nikoli niso pokazali niti omenili, z očitnim namenom, da ministrovo laž upravičijo. Minister pa se tudi ne more izgovarjati, da te plati instalacije ni poznal, saj ima okoli sebe kar nekaj strokovnjakov za sodobno umetnost.

V vsaki spodobni državi bi minister, ki je zaloten pri taki laži in obtožbi kulturnikov, nemudoma odstopil ali bil razrešen.
 

Preberite še:

Komentarji: