Sramotna Janševa čestitka Trumpu

Njegovo ravnanje ob ameriških violitvah je bilo skrajno nediplomatsko.
Fotografija: Predsednik slovenske vlade je vnaprej poslal čestitke Donaldu Trumpu, ko je bil volilni izid v ZDA še povsem negotov. Foto Jonathan Ernst/Reuters
Odpri galerijo
Predsednik slovenske vlade je vnaprej poslal čestitke Donaldu Trumpu, ko je bil volilni izid v ZDA še povsem negotov. Foto Jonathan Ernst/Reuters

Sprašujem se o zdravi pameti slovenskega predsednika vlade, ki je vnaprej odkrito podprl in tudi že poslal čestitke Donaldu Trumpu, ko je bil volilni izid v ZDA še povsem negotov.

Kaj je želel s tem povedati slovenskim volilcem in mednarodni javnosti?

Mislim, da takšno vsega obsojanja vredno ravnanje dokazuje le to, da Janša ne spoštuje nobenih pravil diplomacije, da ne sprejema vladavine prava in da bo tudi v morebitnih podobnih domačih političnih razmerah ravnal enako. Ne bo spoštoval demokratične volje državljanov, tudi če bodo ti večinsko proti njegovi (nad)vladi.

Kljub temu, da Janšo dobro poznamo kot vztrajnega tviteraša, nas njegova nagnjenost k temu sproščanju v času zaostrenih epidemioloških razmer preseneča. Od kod ima ta človek toliko časa, da se ukvarja s Trumpom, ko se množica bolniškega kadra vsakodnevno bori za življenja državljanov? Očitno ga bolj zanimajo njegovi prijatelji Orban, Vučić in tudi Trump, ki se mu je dobrikal.

Njegovo ravnanje ob ameriških violitvah je bilo skrajno nediplomatsko, deležno kritike mednarodne politike, bilo je alarmantno in sramota za Slovenijo, ki ji je zbilo mednarodni ugled.

 

Preberite še:

Komentarji: