67-letnik podlegel telesnim poškodbam

Mlajši voznik je z neustreznim parkiranjem vozila na klančini povzročil tragično nesrečo. 
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel

Včeraj, 25. junija ob 20.40 uri, so bili policisti s Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči IV. kategorije. V naselju Col je telesnim poškodbam podlegel 67-letni moški. 

Po do sedaj zbranih podatkih so ugotovili, da je mlajši voznik na klančini parkiral osebno vozilo ter ga zapustil brez ustreznih ukrepov, ki bi preprečili premikanje vozila po klančini. Vozilo se je tako ob 20.39 uri nenadzorovano vzvratno zapeljalo po asfaltiranem cestišču proti skupini stoječih ljudi na bližnjem parkirišču. 62-letni moški, ki ga je vozilo oplazilo, je utrpel lahko telesno poškodbo. 67-letnega moškega pa je vozilo stisnilo ob parkiran kmetijski traktor. Poškodovancu so na kraju nudili nujno zdravniško oskrbo ter ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Danes, 26. junija v nočnem času, je moški v bolnišnici podlegel poškodbam. 

​Policisti s policijske postaje Ajdovščina nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin nesreče in bodo po zaključku preiskave 24-letnega lastnika osebnega vozila tudi kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.