Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Abramov v priporu še dva meseca dlje

Ljubljansko okrožno sodišče je danes obtoženemu v primeru odžagana roka pripor podaljšalo za dva meseca. 
FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik
STA
2. 10. 2019 | 13:46
2. 10. 2019 | 14:02
2:23
Ljubljansko okrožno sodišče je danes v zadevi odžagana roka Sebastienu Abramovu za dva meseca podaljšalo pripor, je za STA povedal njegov odvetnik Mitja Pavčič. Po navedbah sodišča in odvetnika so Abramovu pripor, ki bi se mu iztekel danes, podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti.

Prejšnji sklep o podaljšanju pripora za Abramova, ki naj bi imel po podatkih STA tudi ruski potni list, je bil izdan 2. avgusta. Sodišče pa je v petek prav tako zaradi ponovitvene nevarnosti po razveljavitvi sklepa o odreditvi pripora, ki ga je izdalo vrhovno sodišče, Abramovemu dekletu Juliji Adlešič ponovno podaljšalo pripor.FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik


Medtem je obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko proti Adlešičevi, Abramovu ter njegovim staršem Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, postala pravnomočna.

Kot izhaja iz obtožnice, so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni. Marca letos je odjeknila zgodba Adlešičeve, ki si je januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva si je odrezala roko zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo.

Abramov je namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine. Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Proti njemu poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Sojenje se bo nadaljevalo predvidoma ta mesec.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine