Požar v Ajdovščini pod nadzorom

Zaradi obsežnega požara so aktivirali celotno gasilsko zvezo severnoprimorske regije, na pomoč tudi helikopter.
Fotografija: Na pomoč je priletel tudi helikopter Slovenske vojske (simbolična fotografija) FOTO: Blaž Močnik/Delo
Odpri galerijo
Na pomoč je priletel tudi helikopter Slovenske vojske (simbolična fotografija) FOTO: Blaž Močnik/Delo

Ajdovščina – Dopoldne je zagorelo v gozdu nad naseljem Dolga Poljana v občini Ajdovščina. Po prvih podatkih je znova zagorelo na pogorišču prejšnjega požara; pred dvema dnevoma so namreč na tem območju goreli trava in nizko rastlinje ter gozd na obeh straneh lokalne ceste Dolga Poljana–Col.

Tokrat dodatno nevarnost povzroča burja, saj se je požar zaradi nje hitro širil proti naselju. Tokrat je bil požar obširnejši, a ga imajo gasilci zdaj pod nadzorom.

Na terenu je po podatkih novogoriške policijske uprave večje število gasilcev, aktivirana je bila gasilska zveza severnoprimorske regije ter gasilci iz Sežane, Komna in Postojne. Gasilcem pri gašenju požara pomaga tudi helikopter Slovenske vojske. Cesta med Colom in Dolgo Poljano je zaprta.

Na območju občine Ajdovščina je z današnjim dnem sicer razglašena velika požarna ogroženost. Do preklica je v naravnem okolju prepovedano požiganje, odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, kurjenje ali požiganje ter izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. V času razglasa bodo gasilske organizacije izvajale požarne straže.