Požar na kranjski osnovni šoli pogašen

Iz Osnovne šole Franceta Prešerna so evakuirali pet oseb, učilnica je pogorela.
Fotografija: Požar v osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju. Intervencija še poteka, več podrobnosti bodo sporočili v kratkem. FOTO: Policijska uprava Kranj
Odpri galerijo
Požar v osnovni šoli Franceta Prešerna v Kranju. Intervencija še poteka, več podrobnosti bodo sporočili v kratkem. FOTO: Policijska uprava Kranj

Gasilci so pogasili požar, ki je izbruhnil na delu stavbe Osnovne šole Franceta Prešerna v Kranju. Ena izmed učilnic je pogorela. Iz policije so sporočili, da so iz goreče šole evakuirali pet oseb oseb, nobena ni bila poškodovana. 

Na šoli je nastala materialna škoda. Policija je kraj zavarovala, kriminalisti pa bodo s preiskavo nadaljevali jutri. Nevarnosti za okolico in promet, ki jo je predstavljal gost dim iz šole, ni več, so sporočili iz polciije.

V gašenje požara je bilo vključenih 81 gasilcev. Poleg kranjskih poklicnih gasilcev je sodelovalo še pet prostovoljnih gasilskih društev.

Vodstvo osnovne šole sporoča, da bo šola do preklica zaprta, šolanje bo jutri potekalo na daljavo. Starše o tem obveščajo na ustaljen nacin.

Policija bo več podatkov sporočila po zaključenem ogledu kraja požara. 

S kraja požara. FOTO: Špela Ankele/Slovenske novice
S kraja požara. FOTO: Špela Ankele/Slovenske novice

 

Preberite še: