Ivan Simič: Na srečo ni nič hujšega

Na twitterju je zapisal, da ga je pred prihodom v službo napadel neznanec.
Fotografija: Ivan Simič je o napadu kar sam obvestil javnost. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Ivan Simič je o napadu kar sam obvestil javnost. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Danes zjutraj so napadli nekdanjega prvega moža davčne uprave Ivana Simiča. Na twitterju je zapisal, da ga je neznanec pet minut čez šesto uro zjutraj pretepel.

»Spoštovani tweeteraši! Moji včerajšnji tweeti so očitno imeli velik odziv, saj me je danes zjutraj ob 6.05 pred vhodom v našo poslovno stavbo napadel in pretepel neznanec. Policija je sestavila zapisnik in življenje gre naprej. Je pa žalostno, da zadeve tako delujejo,« je zapisal Ivan Simič.Policija je potrdila, da so prijavo prejeli, nekdanji prvi mož davčne uprave in Nogometne zveze Slovenije pa je na twitterju prejel veliko sporočil podpore.
 

Prejel menda dva udarca


Očitno je napadalec dobro poznal Simičevo dnevno rutino, saj se je napad zgodil tik pred Simičevim prihodom v službo. Simič je sicer rekel, da je napad odziv na njegove včerajšnje objave na twitterju, vendar ni povsem jasno, kaj ima v mislih, saj je pisal o različnih stvareh. Tako se je spraševal, kaj pomeni sporazum Levice s koalicijo pri glasovanju o rebalansu proračuna, razmišljal je o delovanju vlade, Zmagu Jelinčiču, aferi »sendvič«, pisal pa je tudi o Muri, Prekmurcih in o filmu Boter.

Na klice Dela se ni oglasil, a je po sporočilu SMS zapisal, da zadeve noče komentirati. Kasneje se je oglasil z novo objavo na twitterju, da današnjemu primeru ni treba dajati takšne pozornosti. »Na srečo ni nič hujšega. Obvestil sem vas le zaradi tega, da veste, kaj se lahko zgodi in da bodite strpni pri svojih objavah ali pri drugih dejanjih v življenju, kar vas prosim že ves čas,« je še zapisal.

Za spletni portal 24ur.com pa je Ivan Simič dogodek bolj podrobno opisal ter povedal, da se je ob prihodu v službo prepognil, da bi vzel časopise. Takrat se mu je približal neznanec in ga nekajkrat udaril. Ko je padel na tla, ga je nato na tleh še brcal. Napad je trajal 10 ali 15 sekund, nato pa je storilec pobegnil. Simič resnejših poškodb ni utrpel, iz nosu mu je tekla kri, bo pa imel tudi podplutbe.