Madžarski državljan prevažal sedemnajst pasjih mladičev za prodajo

Deset pudljevi n sedem francoskih buldogov, starih približno dva meseca, so našli v prtljažnem delu vozila. Niso imeli ustreznih listin.
Fotografija: Madžarski državljan je prevažal 17 mladih psičkov. FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Madžarski državljan je prevažal 17 mladih psičkov. FOTO: PU Koper

Minuli petek so v Hrvatinih policisti ujeli državljana Madžarske, ki je v osebnem avtomobilu z madžarskimi registrskimi tablicami prevažal 17 pasjih mladičkov, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Deset pudljev in sedem francoskih buldogov, starih približno dva meseca, so našli v prtljažnem delu vozila.  

V prtljažnem delu avtomobila so policisti našli pudle in francoske buldoge. FOTO: PU Koper
V prtljažnem delu avtomobila so policisti našli pudle in francoske buldoge. FOTO: PU Koper
Za psičke je bilo zadovoljivo poskrbljeno (imeli so hrano in vodo), vendar niso bili čipirani in niso imeli dokumentov (potnih listin) oziroma ti niso bili ustrezni. Policisti so o dogodku obvestili italijanske varnostne organe, ki zbirajo nadaljnje informacije glede nakupa in prodaje psov v Italiji, in Inšpekcijo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (VURS). 

Psičke, vsak naj bi bili po prvih podatkih prodani za 2000 evrov, so policisti pospremili v azil za živali v Sv. Anton. Državljanu Madžarske so izdali tudi plačilni nalog po Zakonu o nalezljivih boleznih zaradi neupoštevanja omejitve gibanja med 21.00 in 6.00.