Motorist trčil med prehitevanjem

42-letnik je vozil kot tretji v koloni od Trojan proti Izlakam, nato pa začel prehitevati osebne avtomobile, ko je voznik prvega avtomobila zavijal levo.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen/Delo

Volilna nedelja se je tragično končala za 42-letnega voznika motornega kolesa, ki se je smrtno ponesrečil na regionalni cesti zunaj naselja Orehovica v občini Zagorje ob Savi.

42-letnik je vozil kot tretji v koloni od Trojan proti Izlakam, nato pa je pri odcepu za naselji Orehovica in Brezje začel prehitevati osebne avtomobile, toda ravno tedaj je 63-letni voznik prvega avtomobila zavijal levo. Motorist je trčil vanj in se tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Motorist je uporabljal zaščitno čelado, ogled kraja prometne nesreče pa sta opravila dežurna preiskovalna sodnica in tožilka.

Policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali 88 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi. Po podatkih generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 56 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.