Policija prijela osumljenca za povzročitev nasilne smrti 88-letnika

Iskano osebo so prijeli na območju Logatca. Nihče ni bil poškodovan, policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja.
Fotografija: Policijsko vozilo. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Policijsko vozilo. Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel/Delo

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so nekaj pred 16.30 uro sporočili, da so policisti na območju Logatca prijeli osumljenca za povzročitev nasilne smrti 88-letnika, o kateri so javnost obvestili zgodaj popoldne.

»V prijetju bi bil nihče poškodovan. Osumljencu je bila odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja,« so sporočili.

Policija je bila sicer glede nasilne smrti doslej skopa. Nekaj pred 13. uro je sporočila le, da na območju Logatca obravnava kaznivo dejanje zoper življenje in telo in da je po prvih podatkih v dogodku za posledicami poškodb, prizadejanih z ostrim predmetom, umrl 88-letni moški. 

Nekateri mediji neuradno navajajo, da je osumljenec vnuk umorjenega. Portal Dnevnika navaja, da so osumljencu v preteklosti že sodili zaradi poskusa dvojnega umora, imel naj bi tudi hude duševne težave.

Po streljanju v Lokvah 38-letnik lažje poškodovan

Črnomaljski policisti pa so skupaj s policisti iz Metlike in Dolenjskih Toplic v sredo posredovali v Lokvah, kjer je po sporu med vsaj dvema moškima prišlo do streljanja. 38-letni moški je bil pri tem lažje poškodovan. Oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici, kjer so mu iz noge odstranili kroglo naboja, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, poroča STA, saj so si izjave prisotnih in vsebine klicev na številko 113 in 112 nasprotujoče. Preiskava poteka.