Nesreča zaradi neprilagojene hitrosti na zasneženi cesti terjala dve življenji

V nesreči pri Kočevskih Poljanah so bili udeleženi trije avtomobili, dve osebi sta umrli.
Fotografija: Huda prometna nesreča pri Kočevski Poljani. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Huda prometna nesreča pri Kočevski Poljani. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Nekaj minut po peti uri zjutraj se je na cesti Podturn–Črnomelj pri Kočevskih Poljanah zgodila tragična prometna nesreča. Dve osebi sta na kraju nesreče umrli, še šest pa so jih reševalci odpeljali v bolnišnico. 

Nesreča se je zgodila na odseku ceste, ki velja za nevarnega, tudi ker je prometno dokaj obremenjen in je možnost nesreč večja. To cesto velikokrat prečka tudi divjad, pogosto pa prav neprilagojena hitrost povzroči prometne nesreče. V času današnje nesreče skoraj ni bilo prometa. Je pa okoli petih zjutraj ta tem območju močno snežilo in na cesti, ki vodi proti Beli krajini, se je nabralo nekaj centimetrov snega. V trčenju, smo izvedeli, sta umrla dva 41-letna sopotnika, eden z območja Žužemberka, drugi iz okolice Ivančne Gorice, ki sta se peljala v vozilu povzročiteljice nesreče, vsi trije so bili na poti v službo v podjetje Akrapovič v Črnomlju. Še šest udeležencev trka so zaradi poškodb odpeljali v bolnišnico. Štirje so bolnišnico že zapustili, dva sta ostala na zdravljenju, vendar njune poškodbe pa niso hude.


Oba sedela na desni strani


Kot je povedal vodja oddelka za cestni promet policijske uprave Novo mesto Željko Zrilič, je nesrečo povzročila 41-letna voznica osebnega vozila hyundai, ki je vozila proti Črnomlju. »Voznica v Kočevskih Poljanah hitrosti svojega vozila ni prilagodila stanju vozišča, ki je bilo takrat zasneženo. Začelo jo je zanašati in zapeljala je na nasprotni pas v trenutku, ko je iz smeri Črnomlja pripeljal voznik osebnega vozila znamke dacia. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja. V dacio je trčil še en udeleženec prometne nesreče, voznik osebnega avta znamke volkswagen. Žal sta na kraju umrli dve osebi,« je ugotovitve policistov, ki so podkrepljene tudi z izjavami prič, strnil Željko Zrilič, vodja oddelka za cestni promet na policijski upravi Novo mesto. Oba sopotnika v hyundaiu sta sedela na desni strani.

Kot so ugotovili policisti, nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola, vsa vozila so imela zimsko opremo, svoje delo pa so opravili tudi cestarji, ki so cesto posipali ob 22. uri, snega pa ni bilo toliko, da bi bilo že potrebno pluženje. Cesta je bila danes zaradi nesreče zaprta pet ur.