Obdolženega Ulčnika niso pripeljali z Doba

Za jutri, četrtek, je predvideno zaslišanje paznika iz zapora
Fotografija: Jaka Ulčnik dodatne zaporne kazni ne more več dobiti. Foto Špela Kuralt
Odpri galerijo
Jaka Ulčnik dodatne zaporne kazni ne more več dobiti. Foto Špela Kuralt

Celje – Sojenje Jaki Ulčniku za umor pred dobrimi 13 leti v Bosni in Hercegovini se danes ni nadaljevalo, saj so celjsko okrožno sodišče le pol ure pred začetkom obravnave obvestili, da Ulčnika iz zapora na Dobu, kjer že prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi umora brata, ne bodo pripeljali zaradi kadrovskih težav.

Jutri naj bi bil njegov prihod zagotovljen in tako bodo na predlog obrambe zaslišali Primoža Brinovca, paznika, ki naj bi mu obtoženi govoril o okoliščinah umora v Bosni in Hercegovini.

Tožilstvo Ulčniku očita, da je marca 2005 v Vitini z ukradeno lovsko puško ustrelil Milenka Penavo, ko se je ta odpravljal od doma. Puško naj bi potem odvrgel, se usedel v avto in se vrnil v Slovenijo. Tri mesece kasneje je Ulčnik umoril svojega brata in poskušal umoriti bratovo dekle, obsojen je bil na 30 let zapora. Tudi če bo spoznan za krivega umora v Bosni in Hercegovini, njegova zaporna kazen tako ne bo prav nič daljša.

Senat, ki mu predseduje sodnica Ingrid Lešnik, bo pred razsodbo zaslišal še izvedenca psihiatrične in kliničnopsihološke stroke. Na zahtevo obrambe je bilo izdelano tudi novo izvedensko mnenje, po videokonferenci pa morajo zaslišati še uslužbenca na bencinski črpalki v bližini kraja umora, vendar ga po naših informacijah za zdaj niso našli.