Voznik cisterne je izgubil oblast nad vozilom

Cisterna je prevažala utekočinjen naftni plin. Odstranjevanje posledic prometne nesreče je bilo zahtevno.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

V petek okoli 17. ure je na cesti Divača-Ribnica pri naselju Buje tovorno vozilo zletelo s ceste, se prevrnilo in trčilo v drevo, voznik pa je umrl. Cesta je bila do včeraj pozno popoldne zaprta za promet.

Gasilci so v petek po nesreči zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, cisterno pregledali in opravili meritve plinov, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz kabine vozila rešili preminulega voznika ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do ceste.

Nudili so pomoč ekipi Istrabenz Plini, ki je želela prečrpati plin iz cisterne, vendar zaradi položaja tovornega vozila to ni bilo možno. Pokojnika je prevzela pogrebna služba. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 50-letni voznik iz Pivke, iz neznanega razloga izgubil oblast nad tovornim vozilom, ki se je prevrnila na desni bok in nato zdrsela izven cestišča, navzdol po brežini še približno sedem metrov, kjer je tovorno vozilo trčilo ob drevo. Policisti, gasilci in reševalci, ki so prvi posredovali na kraju so ugotovili, da je voznik zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Točne okoliščine in potek prometne nesreče policisti še ugotavljajo, za preminulega voznika pa je bila odrejena obdukcija.

Preberite še: