Par v Radovljici umrl zaradi vbodov z nožem

Policisti so ju danes ponoči našli v stanovanju. Možnost tuje krivde so že izključili.
Fotografija: Vurnikov trg v radovljici je le lučaj od policijske postaje. FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Vurnikov trg v radovljici je le lučaj od policijske postaje. FOTO: Boštjan Fon

Gorenjski kriminalisti so na območju Radovljice obravnavali nasilno smrt moškega in ženske na katerih so našli znake nasilja z nožem. »Glede na doslej zbrana obvestila je izključeno, da bi bil v dejanje vpleten še kdo drug,« je sporočil Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na kranjski policijski upravi. Gre za radovljiško občinsko svetnico in njenega partnerja.

Intervencija mož v modrem se je začela včeraj pozno zvečer, ko so preverjali informacijo svojcev, da se pokojnika ne oglašata na telefon. Ponoči so namreč, kot smo izvedeli, poklicali pooblaščene osebe, da so s strokovnim posegom vstopile v stanovanje v prvem nadstropju. »Ob 2:05 je zazvonil pozivnik s sporočilom, da je s strokovnim posegom treba odpreti vrata na Vurnikovem trgu,« nam je o nočnem dogajanju povedal eden od prvih prisotnih na kraju.
 

Telefon je zvonil v prazno


Ko so se odprla vrata, za katerimi je stanovala občinska svetnica, so prisotni naleteli na grozljiv prizor. V kuhinji sta na tleh ležala lastnica stanovanja in njen trenutni partner.

»Policisti so v kuhinji našli dve trupli. Ogleda sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, odrejena je bila sodna obdukcija. Na kraju so bile zavarovane sledi in predmeti, ki so predmet nadaljnjih preiskav. Obdukcija bo predvidoma opravljena v naslednjih dneh. Vlogo oseb in motiv za dejanje kriminalisti še ugotavljajo. Postopek še poteka. Več informacij bomo lahko posredovali šele po zaključenih aktivnostih,« nam je o dogodku danes povedal Bojan Kos.

Po naših neuradnih informacijah naj bi se dejanje, najverjetneje torej umor in samomor, zgodilo v nedeljo zvečer, dejanje pa naj bi zagrešil moški.


Sosedi prepirov niso slišali


Od sosedov nihče ni po imenu poznal partnerja pokojnice, saj je visokorasli možak le občasno živel v stanovanju občinske svetnice. Da bi se izza njenih vrat kdaj slišalo glasno govorjenje ali prepir, se nihče od sosedov ne spomni.