Po požaru na Beblerjevem trgu ogroženo življenje ene osebe

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša za več 100.000 evrov.
Fotografija: Zaradi posledic požara je pomoč v UKC Ljubljana iskalo pet oseb. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana
Odpri galerijo
Zaradi posledic požara je pomoč v UKC Ljubljana iskalo pet oseb. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana

V noči s petka na soboto je zagorelo v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v Ljubljani. Gasilci so evakuirali 93 oseb. Ljubljanski policisti so ugotovili, da je bil center požara na enem izmed balkonov v šestem nadstropju, vzrok pa še ni znan.

»V požaru sta pogoreli dve stanovanji, balkon tretjega in del ostrešja bloka. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša več 100.000 evrov. Zaradi posledic požara je pomoč v UKC Ljubljana iskalo pet oseb. Ena oseba je utrpela hude poškodbe (njeno življenje je ogroženo), štiri osebe pa so pomoč iskale zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida. Slednje so že izpustili iz zdravniške oskrbe,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Mestna občina Ljubljana je do sedaj poskrbela za nastanitev petih oseb, in sicer v dveh hotelih, iščejo pa tudi rešitve za njihove daljše začasne nastanitve, še sporočajo s PU Ljubljana.

Mestna občina Ljubljana je do sedaj poskrbela za nastanitev petih oseb. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana
Mestna občina Ljubljana je do sedaj poskrbela za nastanitev petih oseb. FOTO: Gasilska Brigada Ljubljana


Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi utemeljili ali ovrgli sume kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Preberite še: