V večstanovanjski hiši evakuirali 93 ljudi, trije so potrebovali zdravniško oskrbo

Nekaj po polnoči je zagorelo v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Beblerjeve trgu v Ljubljani
Fotografija: O požaru je bil obveščen požarni inšpektor. FOTO: PU Ljubljana
Odpri galerijo
O požaru je bil obveščen požarni inšpektor. FOTO: PU Ljubljana

Nekaj po polnoči je zagorelo v enem izmed stanovanj v stanovanjskem bloku na Beblerjevem trgu v Ljubljani, so sporočili s PU Ljubljana. Požar se je hitro širil in zajel višji nadstropji stanovanjskega bloka. Nekaj po 2. uri je po zahtevni intervenciji gasilcem požar uspelo pogasiti.

Zaradi požara je bilo evakuiranih 93 stanovalcev. Tri osebe so v požaru utrpele poškodbe, in sicer gre v enem primeru za hude telesne poškodbe (opekline), v dveh primerih pa lažje telesne poškodbe (vdihovanje dima).

FOTO: PU Ljubljana
FOTO: PU Ljubljana


Zdravniško pomoč sta zaradi vdihovanje dima potrebovala  tudi policist in policistka, ki sta bila med prvimi na kraju in izvajala evakuacijo stanovalcev. Policista sta bila po pregledu v UKC Ljubljana izpuščena domov.

Evakuacijo so poleg policistov izvajali gasilci, reševalci in tudi stanovalci, nedvomno so vsi pri tem tvegali svoja življenja, sporočajo s PU Ljubljana. Zato velja na tem mestu pohvala vsem, ki so v dani situaciji, naredili vse potrebno in še več, da posledice požara niso bile še hujše, dodajajo.

O dogodku so bili obveščeni tudi predstavniki civilne zaščite, ki so na kraju  poskrbeli tako za oskrbo stanovalcev (odeje, voda) in avtobus kot tudi trenutno zatočišče za stanovalce in morebiten prevoz za potrebe nadaljnje nastanitve.

O požaru je bil obveščen požarni inšpektor.

Potem ko so se prostori stanovanjskega bloka prezračili in ni bilo več nevarnosti ponovnega vžiga, so se stanovalci vrnili v svoja stanovanja, razen nekaterih stanovanj v 6. in 7 nadstropju, ki so bila zaradi požara poškodovana (stanovalci so si sami organizirali nastanitev).

Omenjeni nadstropji so policisti zavarovali do jutra, ko se je začela kriminalistična preiskava, kjer se bodo ugotavljali vzrok in okoliščine dogodka.