Policisti izvedli poostren nadzor zaradi nezakonitih prehodov meje

V eni noči je bilo obravnavanih 209 nezakonitih prehodov meje. Teh je letos manj kot v enakem obdobju lani.
Fotografija: vreme za 8, avgust
Odpri galerijo
vreme za 8, avgust

V noči s četrtka na petek so policisti izvedli poostren nadzor zaradi nezakonitih prehodov meje na območju Policijske uprave (PU) Koper. Poseben poudarek je bil na relacijah med Hrvaško in Italijo. V času poostrenega nadzora je policija prijela 209 migrantov, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Pri poostrenem nadzoru so sodelovali s policijo vodniki službenih psov in debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje, policisti Specializirane enote za nadzor prometa, letalska policijska enota s helikopterjem in operaterji z droni iz Uprave za informatiko in telekomunikacije.

V enem samem tovornem vozilu so policisti danes zjutraj pri Škofljici odkrili 52 beguncev, ki jih je državljan Španije prevažal v zanje nevarnih razmerah. Vozniku je bila odvzeta prostost. 

Begunci so bili transportirani v zanje nevarnih razmerah. FOTO: Policija
Begunci so bili transportirani v zanje nevarnih razmerah. FOTO: Policija


Od začetka letošnjega leta do včeraj so policisti obravnavali 7805 nezakonitih prehodov državne meje, kar je manj kot v enakem obdobju lani, ko je bilo zaznanih 7835 nelegalnih prehodov. Med obravnavanimi begunci v letošnjem letu prevladujejo državljani Maroka, Pakistana in Afganistana. Po prenehanju ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa število beguncev na poti v zahodno Evropo ponovno narašča. 

Preberite še: