Policisti na neprijavljenem shodu vozil razdelili kar 72 plačilnih nalogov

Ugotovili so tudi kršitve zaradi vožnje pod vplivom drog in vožnje pod vplivom alkohola. Kdo jim je poškodoval dve policijski vozili, še ne vedo.
Fotografija: Na včerajšnjem shodu v Mariboru se je pojavila policija. FOTO: Bralka/Slovenske novice
Odpri galerijo
Na včerajšnjem shodu v Mariboru se je pojavila policija. FOTO: Bralka/Slovenske novice

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so njihovi policisti včeraj izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru.

»Namen nadzora je bil tudi preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev,« so poudarili.

72 plačilnih nalogov in štiri obdolžilni predlogi

Kot navajajo, so zaustavili 145 vozil, naposled pa zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov izdali kar 72 plačilnih nalogov. Ob tem bodo podali tudi štiri obdolžilne predloge.

»V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora smo ugotavljali tudi psihično-fizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola,« so še zapisali in izpostavili, da zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih jim je namreč neznani storilec poškodoval policijski vozili.

»S tovrstnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do hujših ogrožanj udeležencev,« so še zapisali.