Povzročitelj petkove nesreče, v kateri sta umrla pešca, v priporu

Voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v moška, stara 53 in 64 let, ki sta prečkala vozišče po prehodu za pešce.
Fotografija: V nesreči sta umrla dva moška. FOTO: Dejan Javornik/Delo
Odpri galerijo
V nesreči sta umrla dva moška. FOTO: Dejan Javornik/Delo

Preiskovalni sodnik je v soboto odredil pripor zoper 33-letnika, ki je v noči s četrtka na petek na Dunajski cesti v Ljubljani povzročil tragično prometno nesrečo, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave. Povzročitelj je z avtomobilom zbil dva pešca. Eden je umrl na kraju nesreče, drugi pa po prevozu v klinični center.

Policiste so o prometni nesreči obvestili nekaj po pol eni zjutraj. Po doslej zbranih obvestilih so ugotovili, da je 33-letnik vozil po Dunajski cesti iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v moška, stara 53 in 64 let, ki sta prečkala vozišče po prehodu za pešce.

Alkotest je pri vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. FOTO: Igor Mali 
Alkotest je pri vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. FOTO: Igor Mali 


Obležala sta na vozišču, voznik pa je zdrsel na zelenico sredi cestišča in trčil v drog javne razsvetljave. Mlajši moški je v prometni nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl že na kraju nesreče, 64-letnik pa je poškodbam podlegel v ljubljanskem kliničnem centru. Voznik se ni ustavil, temveč je odpeljal naprej v smeri proti Črnučam. Policisti so ga kmalu izsledili in prijeli.

Alkotest je pri vozniku pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odredili so mu tudi strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so mu zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Šlo naj bi za kokain.

Preberite še: