Požar s slovenskega čolna uničil šest hrvaških plovil

Na Hrvaškem blizu Zadra je zaradi tehnične okvare na slovenskem plovilu zgorelo še šest plovil.
Fotografija: V mestnem pristanišču v Svetem Filipu in Jakovu nedalec od Zadra je v torek zgodaj zjutraj zaradi tehnicne okvare na plovilu slovenskega drzavljana zgorelo sedem plovil. FOTO: Hina
Odpri galerijo
V mestnem pristanišču v Svetem Filipu in Jakovu nedalec od Zadra je v torek zgodaj zjutraj zaradi tehnicne okvare na plovilu slovenskega drzavljana zgorelo sedem plovil. FOTO: Hina

V mestnem pristanišču v Svetem Filipu in Jakovu nedaleč od Zadra je v torek zgodaj zjutraj zaradi tehnične okvare na plovilu slovenskega državljana zgorelo sedem plovil, je danes sporočila zadrska policijska uprava. V požaru so popolnoma zgorela tri plovila, tri so potopljena, eno pa je poškodovano, so poročali hrvaški mediji.

Policijski strokovnjaki so ugotovili, da se je požar s plovila v lasti slovenskega državljana razširil na druga plovila okrog druge ure v torek. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Vsa plovila so bila privezana v pristanišču in so bila dolga od šest do sedem metrov, vrednost posameznih plovil pa je bila ocenjena na 15.000 do 40.000 evrov, je danes poročal Jutarnji list. Lastniki poškodovanih plovil so poleg slovenskega državljana domačini in Zagrebčani.