Požar v pekarni je povzročil gorilnik v peči

Preiskava po nedeljskem požaru je potrdila, da se je požar razširil po tem, ko je zagorelo ob gorilniku ciklotermične peči. Škodo ocenjujejo na okoli 1,2 milijona evrov.
Fotografija: S PU Maribor so sporočili, je bila v požaru v celoti uničena tudi streha s ostrešjem in kritino, po za zdaj nestrokovni oceni pa nastala škoda znaša okoli 1,2 milijona evrov. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
S PU Maribor so sporočili, je bila v požaru v celoti uničena tudi streha s ostrešjem in kritino, po za zdaj nestrokovni oceni pa nastala škoda znaša okoli 1,2 milijona evrov. FOTO: Aleš Andlovič

Miklavž na Dravskem polju – Preiskava mariborskih kriminalistov po nedeljskem požaru v Miklavških pekarnah je po ogledu kraja dogodka in zbiranju obvestil potrdila, da je požar izbruhnil po tem, ko je zagorelo ob gorilniku ciklotermične peči. Ogenj se je nato razširil na celotno proizvodno halo in v zgornje prostore, kjer se nahajajo pisarne podjetja.

S Policijske uprave Maribor so danes sporočili, da je bila v požaru v celoti uničena tudi streha s ostrešjem in kritino, po za zdaj nestrokovni oceni pa nastala škoda znaša okoli 1,2 milijona evrov.


 

Iz pekarne bo spet dišalo šele čez dva ali tri mesece


Potem ko so svoje delo opravili kriminalisti, na pogorišču znane družinske pekarne v Miklavžu na Dravskem polju danes svoje delo opravljajo cenilci, ki bodo natančno popisali in ocenili škodo. Kot sta že v ponedeljek povedala lastnika Andrej in Vladimir Lešnik, si želita, da bi čim prej uredili stvari z zavarovalnicami, kljub vsemu pa bodo za popolno vzpostavitev proizvodnje potrebovali dva ali tri mesece.

V podjetju je zaposlenih 44 ljudi, pomagalo jim je tudi nekaj upokojencev in študentov, ki zdaj čakajo na razplet tragične zgodbe. Zaradi požara, ki je uničil vse, kar so Lešnikovi gradili dobri dve desetletji, so zdaj zaprte tudi vse njihove prodajalne, po katerih je podjetje najbolj znano v Mariboru in okolici.

Požar v Miklavžu na Dravskem polju je izbruhnil v nedeljo okoli 18.30. Najprej so ga poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo. Dokončno so ga okoli 20.30 pogasili gasilci. Zaradi požara so reševalci v bolnišnico prepeljali štiri ljudi.