Prometna nesreča pri Kobaridu usodna za tri domačine

52-letni voznik audija je na glavni cesti Kobarid–Staro selo zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v drevo.
Fotografija: FOTO: PGD Kobarid
Odpri galerijo
FOTO: PGD Kobarid

Na cesti med Starim selom in Kobaridom se je včeraj popoldne zgodila tragična nesreča, v kateri so umrli trije potniki, eden se bori za življenje v bolnišnici.

Vzrok nesreče je bila prevelika hitrost, zaradi katere je voznik audija A6 goriške registrske tablice izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v drevo. Avtomobil je končal izven cestišča na strehi, v njem pa so bile vkleščene štiri osebe.

Na pomoč so takoj prihiteli člani PGD Kobarid in nato še njihovi kolegi iz PGD Tolmin ter posredovali do prihoda NMP iz Tolmina, nato pa s tehničnim reševanjem izvlekli poškodovane iz vozila. »Naredili smo, kar lahko s tehničnim pristopom in da pomagamo zdravniškemu osebju,« je povedal Matej Stres, vodja intervencije PGD Kobarid.
 

Usodna hitrost


Po dopolnjenih informacijah o nesreči, ki nam jih je včeraj pozno zvečer sporočil Igor Močnik s Policijske uprave Nova Gorica, so jih o nesreči v neposredni bližini Hiše Franko v Starem selu obvestili ob 15.33 uri.

»52-letni voznik osebnega avtomobila je z veliko hitrostjo vozil iz smeri Robiča proti Kobaridu. Izven naselja Staro selo je potem, ko je pripeljal iz blagega levega ovinka, vozil s tako hitrostjo, da vozila ni mogel več obvladovati, zato je vozilo zaneslo desno izven vozišča, kjer je z desnim bokom trčilo najprej v drevo, nakar ga je dvignilo v zrak, zatem pa po dobrih 23 metrih padlo nazaj na vozišče, po cesti drselo slabih 19 metrov in se nato po 36 metrih prevračanja ustavilo v jarku, prevrnjeno na streho. 51-, 54- in 37-letni sopotniki so bili v prometni nesreči tako hudo poškodovani, da so na kraju nesreče poškodbam podlegli. Četrta oseba je utrpela hude telesne poškodbe.«

Kraj prometne nesreče si je poleg policistov ogledala tudi preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novi Gorici. 

FOTO: PGD Kobarid
FOTO: PGD Kobarid


FOTO: PGD Kobarid
FOTO: PGD Kobarid