Radeljski župan obtožen jemanja podkupnine

Ovadilo ga je podjetje Domania, nesojeni koncesionar pomoči na domu. 
Fotografija: Radeljski župan Alan Bukovnik obtožbe podjetja Domania zavrača. Foto Tadej Regent
Odpri galerijo
Radeljski župan Alan Bukovnik obtožbe podjetja Domania zavrača. Foto Tadej Regent

Radlje ob Dravi – Alanu Bukovniku, županu Radelj ob Dravi, so v petek vročili obtožnico zaradi očitkov jemanja podkupnine. Župan zadeve ne komentira, njegova odvetnica Irma Pavlinič Krebs pa je povedala, da so obtožbe na županov račun neutemljene. Zoper obtožnico bo vložila ugovor.

Radeljskega župana Alana Bukovnika je kazensko ovadilo murskosoboško podjetje Domania, ki so ga na javnem razpisu za izvajanje socialnovarstvene storitve pomoči na domu med prijavljenimi izbrali kot najboljšega in najugodnejšega ponudnika. Prejeli so odločbo o podelitvi koncesije, a koncesijske pogodbe občina z njimi ni hotela podpisati.
 

Sporni poslovni prostori


Alan Bukovnik trdi, da do podpisa ni prišlo, ker je ugotovil, da namerava Domania za izvajanje pomoči na domu v Radljah najeti prostore v lasti brata radeljskega podžupana Marjana Potnika. Sredi maja letos, ko sta se sprti strani poskušali o sporu poravnati na sodišču (Domania za izgubljen dobiček in stroške prijave na razpis občino toži za 24 tisočakov) je Bukovnik izjavil: "Ocenil sem, da gre za navzkrižje interesov, zato takšne pogodbe nisem podpisal".

Bukovnik trdi, da ga je Alan Dominić kazensko in odškodninsko ovadil iz užaljenosti, ker v Radljah ob Dravi ni dobil posla. Župan pravi, da so podjetju ponujali poslovne prostore na več drugih lokacijah, a so vtrajali pri nepremičnini v lasti podžupanovega brata.

Podjetje Domania je župana kazensko ovadila zaradi suma jemanja podkupnine. Župan naj bi izvajanje pomoči na domu pogojeval z odkupom deleža nepremičnine v lasti občine na naslovu Mariborska cesta 4.

Po zapletu z izborom izvajalca je izvajanje pomoči na domu prevzel občinski zavod za šport, kulturo, turizem in mladino, ki so ga registrirali še za področje sociale. Uporabniki so z njihovimi storitvami zadovoljni.