Dva potnika z avtobusa še vedno v kritičnem stanju

Štiri poškodovane ponoči iz Varaždina prepeljali na Poljsko. Sožalje ob nesreči Poljski izrekla tudi Borut Pahor in Robert Golob.
Fotografija: Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Vozilo je bilo izdelano leta 2011, tehnični pregled je nazadnje opravilo junija letos. Na njem je bilo 42 romarjev ter dva voznika. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Odpri galerijo
Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Vozilo je bilo izdelano leta 2011, tehnični pregled je nazadnje opravilo junija letos. Na njem je bilo 42 romarjev ter dva voznika. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Stanje dveh oseb, ki sta bili hudo ranjeni v sobotni nesreči avtobusa s poljskimi romarji na Hrvaškem, se je ponoči poslabšalo. V nesreči je sicer umrlo dvanajst ljudi. Poljski sta sožalje izrekla tudi slovenski predsednik Borut Pahor in premier Robert Golob.

Hrvaški mediji poročajo, da se je stanje dveh hudo poškodovanih oseb čez noč poslabšalo. V Varaždinski bolnišnici, odkoder so ponoči štiri poškodovane prepeljali na Poljsko, se borita za življenje.

V nesreči avtobusa na poti v Međugorje je umrlo najmanj dvanajst ljudi, več kot trideset je poškodovanih. V varaždinski in treh zagrebških bolnišnicah zdravijo 28 ljudi, njihove poškodbe pa so različne. »Nekaj jih je v težkem stanju, drugi so v šoku,« je dejal tiskovni predstavnik poljskega zunanjega ministrstva Lukasz Jasina.

V varaždinski bolnišnici so dopoldne sporočili, da na oddelku intenzivne nege zdravijo štiri osebe, od tega sta dve v kritičnem stanju, je pa njuno stanje nespremenjeno. Hrvaški mediji so namreč pred tem poročali, da se je njuno stanje poslabšalo.

Nesreča se je zgodila v soboto zgodaj zjutraj na avtocesti od Varaždina proti Zagrebu. Po dosedanjih podatkih je voznik izgubil nadzor nad vozilom, vozilo je prebilo zaščitno ograjo in zapeljalo s ceste.

Vozilo tehnično brezhibno

Po navedbah poljskega ministrstva za zunanje zadeve je bil avtobus tehnično brezhiben. Vozilo je bilo izdelano leta 2011, tehnični pregled je nazadnje opravilo junija letos. Na njem je bilo 42 romarjev ter dva voznika, vse žrtve pa so bili poljski državljani.

Sožalje Poljski sta preko Twitterja izrekla tudi predsednik Pahor in premier Golob.

Pahor je v svojem imenu in imenu državljanov Slovenije izrazil sožalje poljskemu predsedniku Andrzeju Dudi, obenem pa je Hrvaški izrekel iskreno zahvalo za ukrepanje in pomoč ob nesreči ter vsem poškodovanim zaželel hitro okrevanje.

Golob pa je sožalje izrazil poljskemu kolegu Mateuszu Morawieckemu, izraze globokega sočutja pa je namenil vsem družinam preminulih.

Preberite še: