Tuja krivda za požar je izključena

Po včerajšnjem požaru so kriminalisti izključili tujo krivdo kot vzrok požara. Obe sestri sta umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom.
Fotografija: Policisti zaradi visokih temperatur v četrtek niso mogli opraviti ogleda kraja dejanja. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Policisti zaradi visokih temperatur v četrtek niso mogli opraviti ogleda kraja dejanja. FOTO: Aleš Andlovič

V četrtek dopoldan je v Srednjem Gasteraju zagorela stanovanjska hiša, na kraj pa so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta umrli dve ženski, stari 80 in 89 let. Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah, so danes sporočili iz PU Maribor.

Mariborski kriminalisti so želeli že včeraj pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke opraviti ogled kraja požara, vendar tega zaradi previsokih temperatur, ki
so bile posledica požara, niso mogli. Ogled so prekinili in so ga kriminalisti nadaljevali danes zjutraj.

Posledice požara. FOTO: Pgd Sveta Trojica
Posledice požara. FOTO: Pgd Sveta Trojica


Z ogledom kraja požara so kriminalisti tujo krivdo kot vzrok za požar izključili. Točen vzrok požara bodo lahko ugotovili šele s
kriminalistično-tehničnimi analizami, ki jih bodo opravili v Nacionalno tehničnem laboratoriju, kamor so poslali zavarovane sledi.

Po opravljeni obdukciji pokojnih sester so ugotovili, da sta obe umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom, telesnih poškodb pa na truplih ni bilo.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah in o ugotovitvah izvedencev s poročilom seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili z mariborske policije uprave.