Umrl 13-mesečni otrok, udeležen v sredini nesreči v Nedelici

V nesreči je že na kraju umrla 36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil otrok.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele/Slovenske novice
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele/Slovenske novice

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je umrl 13-mesečni otrok, ki je bil v sredo hudo poškodovan v prometni nesreči v Nedelici v občini Turnišče. V nesreči je sicer v sredo umrla tudi 36-letna voznica osebnega avtomobila, v katerem je bil otrok, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Ta je letošnja peta smrtna žrtev pomurskih cest.

Policisti so ugotovili, da je 36-letna voznica avtomobila, v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok, vozila po lokalni cesti iz Nedelice proti Dobrovniku. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila.

Vozili sta silovito trčili in voznica je na kraju umrla. Otroka pa so s hudimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je pozneje umrl. Voznik drugega udeleženega vozila je bil lažje poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka v Murski Soboti, ki sta odredila izvedeniško mnenje, na podlagi katerega bodo ugotovili vzrok prometne nesreče.

Preberite še: