V avtomobilu odkrili 250 zamrznjenih ptic zaščitene vrste

Ptice menda izvirajo iz zakonitega lova v Romuniji in so bile namenjene v Italijo. 
Fotografija: Po zbranih obvestilih ptice menda izvirajo iz zakonitega lova v Romuniji in so bile namenjene v Italijo. FOTO: PU Murska Sobota
Odpri galerijo
Po zbranih obvestilih ptice menda izvirajo iz zakonitega lova v Romuniji in so bile namenjene v Italijo. FOTO: PU Murska Sobota

S Policijske uprave (PU) Murska Sobota so sporočili, da jih je finančni urad obvestil o državljanu Italije, ki je v osebnem avtomobilu prevažal zamrznjene ptice zaščitenih vrst. 

Devetinpetdesetletnega državljana Italije so ustavili na pomurski avtocesti na relaciji Pince–Murska Sobota. V hladilni vreči je prevažal 7083 gramov oziroma okrog 250 primerkov zamrznjenih ptic. Po zbranih obvestilih ptice menda izvirajo iz zakonitega lova v Romuniji in so bile namenjene v Italijo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU še zbirajo obvestila in čakajo na ekspertizo Arsa o vrstni pripadnosti in predpisih, s katerimi so ptice zavarovane. Ptice so predali v hrambo VHS. Po pridobljenem mnenju bodo podali poročilo ali kazensko ovadbo na ODT Murska Sobota.