V Nigeriji v brutalnem napadu ubitih najmanj 110 ljudi

Oboroženi moški na motornih kolesih so napadli moške in ženske, ki so delali na poljih v bližini kraja Koshobe v zvezni državi Borno.
Fotografija: Napad se je zgodil v vasi Koshobe blizu glavnega mesta Maiduguri. FOTO: Ahmed Kingimi/Reuters
Odpri galerijo
Napad se je zgodil v vasi Koshobe blizu glavnega mesta Maiduguri. FOTO: Ahmed Kingimi/Reuters

V brutalnem napadu na severovzhodu Nigerije je bilo ubitih najmanj 110 civilistov, so danes opozorili Združeni narodi. Oboroženi moški na motornih kolesih so napadli moške in ženske, ki so delali na poljih v bližini kraja Koshobe v zvezni državi Borno, je sporočil koordinator ZN za humanitarno pomoč v Nigeriji Edward Kallon.

»Incident je najbolj brutalen neposredni napad na nedolžne civiliste v letošnjem letu,« je opozoril Kallon, kot poroča nemška tiskovna agencija DPA. V napadu so bili številni tudi ranjeni, poročajo tudi o številnih ugrabitvah, je dejal.

Odgovornost za napad ni prevzel še nihče. Združeni narodi v poročilu ne omenjajo džihadistične skupine Boko Haram ali zahodnoafriške veje Islamske države (ISWAP), ki sta odgovorni za vrsto terorističnih napadov na območju v zadnjih letih. Napad se je zgodil med lokalnimi volitvami v zvezni državi Borno, ki so jih večkrat doslej preložili zaradi vse pogostejših napadov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberite še: